• sports

    Εικόνες ντροπής στον αγώνα Ολυμπιακού- Μπάγερν: Η αστυνομία ερευνά, τα διεθνή μέσα καταδικάζουν (video)

    Από τα επεισόδια στον αγώνα Ολυμπιακού- Μπάγερν


    Χάος προκλήθηκε χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ του Ολυμπιακού και της γερμανικής ομάδας Μπάγερν Μονάχου, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας σοβαρά επεισόδια κατά των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας.

    Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων, μια ομάδα 40 περίπου ατόμων, φορώντας κουκούλες, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης και κατευθύνθηκε στην κερκίδα των οπαδών της Μπάγερν, χτυπώντας τους με καδρόνια και πετώντας φωτοβολίδες. Μάλιστα, η εισβολή των δραστών είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις οπαδοί και ένας σεκιούριτι, ενώ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ώστε να λάβουν τις πρώτες βοήθειες.

    Όπως είναι φυσικό, η διαδικασία του αγώνα αναστατώθηκε και διεκόπη προσωρινά, με τον κόσμο στις κερκίδες να αποδοκιμάζει την επιθετική ενέργεια και τους παίκτες του Ολυμπιακού να πλησιάζει τους οπαδούς της γερμανικής ομάδας, σε μια κίνηση συμπαράστασης.

    Όπως έγινε γνωστό, τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά το πέρας του αγώνα, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων σε σταθμό του ΗΣΑΠ. Ωστόσο, στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέτρεψαν οποιαδήποτε συνέχεια στο περιστατικό.

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Λευτέρης Αυγενάκης καταδίκασε τα επεισόδια του αγώνα, ενώ, λίγο αργότερα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία πήρε απόσταση από όσα έγιναν, τονίζοντας την ολοκληρωτική αντίθεσή της σε τέτοια περιστατικά.

    «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή εισβολή χούλιγκαν στον Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι εισβολείς δεν έχουν ουδεμία θέση στην οικογένεια του Ολυμπιακού και ουδεμία σχέση με την οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

    Από τα επεισόδια στον αγώνα Ολυμπιακού- Μπάγερν

    Παράλληλα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, σοκαρισμένος από τα γεγονότα, έσπευσε να δηλώσει: «Αυτό δεν είναι Ολυμπιακός. Αυτή είναι η χειρότερη ημέρα μου από τότε που είμαι στο ποδόσφαιρο».

    Από πλευράς Αρχών, έχουν ήδη ξεκινήσει οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν στους οπαδούς της Μπάγερν, ενώ την ίδια ώρα το περιστατικό κάνει τον γύρο του κόσμου, συλλέγοντας αρνητικά σχόλια για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Συγκεκριμένα, η Bild αφιερώνει σήμερα ένα δημοσίευμα στο χθεσινοβραδινό περιστατικό, στο οποίο κάνει λόγο για «μασκοφόρους χούλιγκανς». Το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα: «Μασκοφόροι χούλιγκανς προκάλεσαν χάος κατά τη διάρκεια αγώνα του Youth League της Μπάγερν. Με το σκορ στο 4-0 υπέρ της γερμανικής ομάδας, γύρω στο 84ο λεπτό έγινε εισβολή από πάνω από 40 άτομα με κουκούλες που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Αρκετοί από τους εισβολείς φορούσαν κράνος μηχανής και ήταν εξοπλισμένοι με ρόπαλα για να επιτεθούν στους οπαδούς της Μπάγερν, ενώ πέταξαν και φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα».

    Η Bild προσθέτει ότι οι δράστες προσπάθησαν να κλέψουν πανό των Γερμανών, ενώ επεσήμανε και τους τραυματισμούς των οπαδών του συλλόγου. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, οι τραυματίες οπαδοί της Μπάγερν δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο της Μπάγερν, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να προσφέρουν και αυτοί τη βοήθειά τους. Ακολούθως, οι φίλοι της Μπάγερν έφυγαν από το γήπεδο υπό την προστασία της αστυνομίας. Το παιχνίδι διεκόπη για κάτι λιγότερο από μισή ώρα. Για να ολοκληρωθεί το ματς, οι παίκτες των δύο ομάδων αντάλλαξαν πάσες στο κέντρο του γηπέδου».

    Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη στιγμή που οι άγνωστοι δράστες εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και προκαλούν τα επεισόδια:



    ΣΧΟΛΙΑ