• sports

    Η πρωθυπουργός της Σερβίας μίλησε για παραβίαση των κανόνων από τον Τζόκοβιτς

    • NewsRoom
    Η πρωθυπουργός της Σερβίας μίλησε για παραβίαση των κανόνων από τον Τζόκοβιτς

    Η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς


    Πολλά ερωτήματα έχουν μείνει αναπάντητα στην υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς και αργά ή γρήγορα θα πρέπει ν’ απαντηθούν.

    Ένα από αυτά έχει σχετικό με το θετικό PCR test του Σέρβου τενίστα ενώ ήταν στο Βελιγράδι.

    Ο Νόλε μέσω των δικηγόρων του υποστήριξε ότι βρέθηκε θετικός στις 16/12 ενώ την ίδια ημέρα συμμετείχε σε εκδήλωση και την επόμενη (17/12) όπως προκύπτει εμφανίστηκε σε νέα εκδήλωση με παιδιά και μάλιστα χωρίς μάσκα. Βρέθηκε θετικός; Πότε το έμαθε; Γιατί δεν μπήκε σε καραντίνα; Όλα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν.

    Η πρωθυπουργός της Σερβίας  Άνα Μπρνάμπιτς, μιλώντας στο “REUTERS”, είπε σχετικά: «Είναι ξεκάθαρο πως παραβίασε όλους τους κανόνες. Χρειάζονται άμεσα εξηγήσεις και σε αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω πότε έμαθε ότι είναι θετικός, δεν γνωρίζω πότε διάβασε ο ίδιος το αποτέλεσμα του test. Πρέπει να δώσει περισσότερες πληροφορίες».

    Τώρα όσο αφορά την έκβαση της υπόθεσης η εκτίμηση της είναι ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: «Ελπίζω η τελική απόφαση να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Η αβεβαιότητα δεν κάνει καλό ούτε στον Τζόκοβιτς, ούτε στο Αυστραλιανό Όπεν. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξη, ούτε απαισιόδοξη αυτή τη στιγμή για την έκβαση της υπόθεσης».

    Νωρίτερα το «Der Spiegel» ισχυρίστηκε πως σκάναρε το QR Code του Τζόκοβιτς, το οποίο οδήγησε στην σωστή διεύθυνση (στις 13:19 την Δευτέρα, ώρα Γερμανίας), δείχνοντας τον Σέρβο αρνητικό, αλλά μετά από μια ώρα τον εμφάνιζε θετικό!

    Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Σερβίας, με βάση το χαρτί που είχε μαζί του στην Αυστραλία για να αποδείξει ότι νόσησε στα μέσα Δεκεμβρίου, ο «Νόλε» έδωσε δείγμα στις 13:05 στις 16/12/21 και μερικές ώρες αργότερα παρέλαβε το θετικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα στις 20:19.

    Θυμίζουμε ότι όλοι περιμένουν πλέον εάν ο υπουργός μετανάστευσης Άλεξ Χοκ θα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα του να ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου, παρά την απόφαση του δικαστηρίου,  ή ο Νόλε θα συμμετάσχει κανονικά στο Australian Open το οποίο αρχίζει την Δευτέρα (17/1) στη Μελβούρνη.

    Την Πέμπτη (13/1) έχει προγραμματιστεί και η κλήρωση αλλά οι διοργανωτές λόγω της υπόθεσης Τζόκοβιτς δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη λεπτομέρειες. Εάν ο Σέρβος δεν είναι στο κυρίως ταμπλό θ’ υπάρξουν αλλαγές στην λίστα ενώ στο Νο1 θα είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

    Διαβάστε επίσης

    Νόβακ Τζόκοβιτς: Αξιοπρεπή μεταχείριση ζήτησε η πρωθυπουργός της Σερβίας

    Νόβακ Τζόκοβιτς: Ευγνώμων για την απόφαση του δικαστή-Ξεκινά τις προπονήσεις για το Open

    Τζόκοβιτς: Πρόθυμη η Σερβία να παράσχει εγγυήσεις για να επιτραπεί η είσοδός του στην Αυστραλία

     



    ΣΧΟΛΙΑ