• sports

    Η Μαρία Σαράποβα αποσύρεται από το τένις, σε ηλικία 32 ετών

    • NewsRoom


    Η άλλοτε κορυφαία τενίστρια Μαρία Σαράποβα, που κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει κερδίσει 2 Ρολάν Γκαρός, 1 Γουίμπλεντον, 1 Αυστραλιανό Οπεν και 1 Αμερικανικό Όπεν,  ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το τένις.

    Η 32χρονη τενίστρια έκανε την ανακοίνωση μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram: «Κοιτάζοντας πίσω, συνειδητοποιώ ότι το τένις ήταν το βουνό μου. Το μονοπάτι μου ήταν γεμάτο με κοιλάδες και παρακάμψεις, αλλά η θέα από την κορυφή ήταν απίστευτη. Έπειτα από 28 χρόνια και 5 Γκραν Σλαμ, όμως, είμαι έτοιμη να ανέβω ένα άλλο βουνό -να αγωνιστώ σε ένα διαφορετικό τερέν… Το τένις μου έδειξε τον κόσμο και μου έδειξε για τι ήμουν γεννημένη. Ο,τι κι αν επιλέξω ως το νέο κεφάλαιο, το νέο βουνό μου, θα συνεχίσω να πιέζω, να σκαρφαλώνω, να μεγαλώνω».

    Το τελευταίο ματς της Σαράποβα ήταν αυτό απέναντι στην Ντόνα Βέκιτς, στο πρόσφατο Αυστραλιανό Όπεν. Η Ρωσίδα τενίστρια είχε φτάσει στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ συνολικά στην καριέρα της κατέκτησε 36 τίτλους. Κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο απλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Το 2016 είχε βρεθεί ντοπαρισμένη και είχε μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης.



    ΣΧΟΛΙΑ