• sports

    Σκάει βόμβα: «Λουκέτο» επ’ αόριστον στο πρωτάθλημα; Σύσκεψη στο Μαξίμου Τσίπρα-Βασιλειάδη

    • NewsRoom
    Γιώργος Βασιλειάδης

    Γιώργος Βασιλειάδης, υφυπουργός Αθλητισμού


    Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 11 το πρωί, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο των όσων συνέβησαν χθες το βράδυ στον αγώνα ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

    Έπειτα από την πρωτοφανή εμφάνιση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, με περίστροφο στην ζώνη του εν ώρα ντέρμπι των ομάδων ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, η κυβέρνηση δηλώνει την έντονη δυσαρέσκειά της και την ανησυχία της για τα περιστατικά που συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα συζητώντας, όπως φαίνεται, ακόμη και την ακύρωση του ελληνικού πρωταθλήματος.

    Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, ζήτησε από τον κ. Βασιλειάδη να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και επαφές, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει σε σκληρές αλλά και αναγκαίες αποφάσεις για τον τερματισμό των πρωτοφανών περιστατικών στα ελληνικά γήπεδα.

    Στο τραπέζι έχει πέσει ήδη η διακοπή του πρωταθλήματος, ως άμεσο μέτρο, προκειμένου να επιλεγούν στη συνέχεια οι δράσεις της κυβέρνησης για την καταπολέμηση όλων των απαράδεκτων φαινομένων στο χώρο του ποδοσφαίρου. Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Βασιλειάδης θα πάρει το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό για άμεσα και δραστικά μέτρα.

    Ο Γιώργος Βασιλειάδης αναμένεται επίσης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας να έχει συνομιλίες με τα υψηλότερα κλιμάκια της ΟΥΕΦΑ για τις οριστικές αποφάσεις που θα ληφθούν και οι οποίες, εάν καταστεί δυνατόν, θα ανακοινωθούν ακόμα και την ίδια ημέρα. Σημειώνεται δε, η δήλωση του κ. Βασιλειάδη για το συγκεκριμένο θέμα:

    Η Δήλωση

    «Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

    Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις.

    Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.

    Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άδωνις: Από πού κρατάει τον κ. Τσίπρα ο Ιβάν Σαββίδης;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ιβάν και η Κολομβία των Βαλκανίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο οπλοφόρος Ιβάν Σαββίδης που κυνηγά τον διαιτητή, πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ (pics & video)



    ΣΧΟΛΙΑ