• sports

    Επιστρέφει εκεί που ανήκει ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Στους «4» του China Open

    • NewsRoom

    Στέφανος Τσιτσιπάς


    Στα ημιτελικά του China Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την επικράτησή του απέναντι στον Αμερικανό Τζον Ίσνερ.

    Ο 21χρονος τενίστας επικράτησε του 34χρονου Αμερικανού (Νο.19) με 7-6(3), 6-3 και θα περιμένει στην τετράδα του China Open τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Σάσα Ζβέρεφ, Σαμ Κουέρι.

    Σίγουρα θα τραβήξει πολλά βλέμματα μια αναμέτρησή του με τον… άσπονδο φίλο του, τον 22χρονο Γερμανό!

    Εκτός των άλλων, με τη νίκη του επί του Ίσνερ ο Στέφανος κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την πρόκριση στο ATP Finals του Λονδίνου (10/11), όπου περνούν οι οκτώ κορυφαίοι της σεζόν.

    Για την ώρα είναι στο Νο.6, με καλή διαφορά από τους «διώκτες» του! Το πιο σημαντικό, πάντως, είναι ότι ο Στέφανος ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Ίσνερ, που με το «φονικό» σερβίς του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάθε αντίπαλο.

    Μέχρι σήμερα, μάλιστα, ο Τσιτσιπάς δεν είχε καταφέρει να τον νικήσει (0-2).

    Αυτή τη φορά, όμως, είχε υπομονή στο παιχνίδι του και εκμεταλλεύτηκε τις λιγοστές (όπως αναμενόταν) ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, για να φτάσει στην «καθαρή» νίκη.

    «Έσπασε», λοιπόν, τον αντίπαλό του στον πρώτο πόντο του τάι μπρέικ και έβαλε με την κατάκτηση του σετ τις βάσεις για την πρόκριση, που ουσιαστικά ήρθε όταν μπήκε πολύ γρήγορα στην θέση του οδηγού και στο δεύτερο σετ (0-2).

    Στο πρώτο γκέιμ, μάλιστα, έσβησε και το πρώτο μπρέικ πόιντ του αγώνα στο οποίο έφτασε ο Ίσνερ. Στη συνέχεια, βέβαια, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά, αφού χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα κράτησε το σερβίς του μέχρι το τέλος και καθάρισε την πρόκριση.

    Θα είναι ο πρώτος του ημιτελικός μετά από περίπου δύο μήνες, καθώς τα είχε καταφέρει και στην Ουάσινγκτον όπου ηττήθηκε στην τετράδα από τον Νικ Κύργιο. Από τότε και μέχρι το Πεκίνο είχε γνωρίσει πέντε σερί ήττες, κάτι που είχε «πληγώσει» την ψυχολογία του.

    Φαίνεται, όμως, ότι βρίσκει σιγά-σιγά τον δρόμο του και σίγουρα η πρόκριση στο ATP Finals θα είναι ένα εκπληκτικό και άκρως τιμητικό φινάλε για τη σεζόν…

    Η μάχη για την πρόκριση στον τελικό θα γίνει αύριο στις 16.00 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την Cosmote TV.



    ΣΧΟΛΙΑ