• sports

    «Εμφύλιος» ξανά στον Παναθηναϊκό: Εξώδικα μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

    • NewsRoom


    Στα άκρα οδηγείται η κόντρα στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού μεταξύ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με αφορμή την εκμίσθωση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

    Μετά την αλλαγή της διοίκησης στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την ανάληψή της ηγεσίας από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η πλευρά επιχείρησε να αλλάξει την συμφωνία που είχε συνάψει η προηγούμενη διοίκηση με την ΠΑΕ για την αποπληρωμή των χρεών της ποδοσφαιρικής ομάδες προς αυτήν, αλλά και να αυξήσει το ποσό που ζητά για την παραχώρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου «Απ. Νικολαϊδης».

    Πιο συγκεκριμένα, η πλευρά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ζητά από την διοίκηση της ΠΑΕ να καταθέσει σε 6 ισόποσες δόσεις το ποσό των 590.000 που χρωστά, είτε να καταβάλει άμεσα 500.000 ευρώ με ταυτόχρονο «κούρεμα» των υπολοίπων 90.000 ευρώ που οφείλονται. Παράλληλα, ζητά από την ΠΑΕ το ποσό των 500.000 ως μίσθωμα για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας «Απ. Νικολαϊδης».

    Μάλιστα, με ανακοίνωση της τις προηγούμενες ημέρες, η πλευρά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού επιτέθηκε προσωπικά στον Γιάννη Αλαφούζο, κατηγορώντας τον πως έχει προκαλέσει οικονομική ζημιά στον Ερασιτέχνη, με τις κινήσεις του στην ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομάδας τα προηγούμενα χρόνια.

    Την Τετάρτη η πλευρά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης με την ΠΑΕ, αποστέλλοντας εξώδικο με το οποίο ζητά άμεση απάντηση στην πρότασή της για την αποπληρωμή των χρεών.

    Την Πέμπτη, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε «με το ίδιο νόμισμα», αποστέλλοντας με τη σειρά της εξώδικο στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Όπως τονίζει σε αυτό, θεωρεί παράνομους και καταχρηστικούς τους όρους που έθεσε η πλευρά του Ερασιτέχνη για να παραχωρήσει την Λεωφόρο. Ταυτόχρονα, θέτει προθεσμία μιας ημέρας προκειμένου να στείλει στην ΠΑΕ το παραχωρητήριο του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

    Μάλιστα, η ΠΑΕ προχωρά σε ένα βήμα παραπάνω, στρεφόμενη ανοιχτά εναντίον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ζητώντας «εντός τριών εργασίμων ημερών» να δημοσιοποιηθούν από τον Ερασιτέχνη «τα ακριβή ποσά τα οποία έχει καταβάλει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον Ερασιτέχνη τα τελευταία πέντε έτη, διακρίνοντας τα ποσά που έχει καταβάλει ένεκα των εκ του νόμου υποχρεώσεών της από τα ποσά που κατέβαλε και προέρχονται από ενίσχυση των φιλάθλων μέσω των εισιτηρίων διαρκείας της ΚΑΕ».



    ΣΧΟΛΙΑ