• sports

    CIES: Ο Μπέλιγχαμ και οι πιο ακριβοί παίκτες στον κόσμο

    • NewsRoom

    Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ


    O Άγγλος διεθνής σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης Τζουντ Μπέλιγχαμ, βρίσκεται με 267,5 εκατομμύρια ευρώ, στην κορυφή της λίστας του CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), με τους 100 παίκτες στον κόσμο με τις υψηλότερες εκτιμώμενες μεταγραφικές αξίες.

    Ο Μπέλιγχαμ είναι μπροστά από τον Νορβηγό Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι/251,2 εκατομμύρια ευρώ) και τους δύο Βραζιλιάνους συμπαίκτες του Βινίσιους Τζούνιορ (250,3) και Ροντρίγκο Γκόες (247,9), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Μπουκάγια Σάκα (Άρσεναλ/223).

    Όσον αφορά τα άλλα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ο Τζαμάλ Μασιάλα (Μπάγερν Μονάχου/152,4) είναι επικεφαλής της κατάταξης για τη γερμανική Bundesliga, ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια (Νάπολι/115,3) για τη Serie A της Ιταλίας και, παρά το συμβόλαιο που λήγει τον Ιούνιο, ο Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν/106,2) για τη Ligue 1 της Γαλλίας.

    Εκτός από τα big-5 πρωταθλήματα, ο Αντόνιο Σίλβα (Μπενφίκα/114,1) προηγείται των Γκονσάλο Ινάσιο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας/84,3) και Εντρίκ Φελίπε (Παλμέιρας, δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης/82,7).

    Σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, ο αριθμός των παικτών με μεταγραφική αξία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ έχει σχεδόν διπλασιαστεί (από 20 σε 39).

    Η αξία του εκατοστού παίκτη με την υψηλότερη εκτιμώμενη αξία είναι τώρα 71,3 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 53,4 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο του 2023.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο ουρανός είναι το όριό μας

    Μίκαελ Σουμάχερ: Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του για τα γενέθλιά του

    Ταξί χωρίς ταξιτζή!



    ΣΧΟΛΙΑ