• sports

    Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Λίβερπουλ, νίκησε 2-0 την Τότεναμ

    • NewsRoom


    Στην κορυφή της Ευρώπης επέστρεψε η Λίβερπουλ, η οποία κατάφερε να νικήσει με 2-0 την ομάδα της Τότεναμ στον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη.

    Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ της Λίβερπουλ, που υπέδειξε 25 μόνο δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του τελικού ο Σλοβένος διαιτητής του αγώνα Νταμίρ Σκόμινα. Ο Σλοβένος διαιτητής καταλόγισε «χέρι» στον  Σισοκό μέσα στη μεγάλη περιοχή της Τότεναμ, με τον Σαλάχ να εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-0.

    Το παιχνίδι κύλησε χωρίς μεγάλες φάσεις. Στο 17′ η Λίβερπουλ με τον Άρνολντ σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει έξω, ενώ στο 38 ο Ρόμπερτσον να σουτάρει από μακριά την οποία έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Τότεναμ Γιορίς. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση, με το πιο ενδιαφέρον πέρα του πέναλτι να είναι η εισβολή μιας ξανθιάς γυναίκας στον αγωνιστικό χώρο.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, η Τότεναμ προσπάθησε να πιέσει για να βρει την ισοφάριση. Στο ’55 ο Άρνολντ πρόλαβε τη τελευταία στιγμή και έκοψε το σουτ του Άλι. Στο ’69 η Λίβερπουλ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ με τον  Μανέ να δίνει  στον Σαλάχ, εκείνος να στρώνει στον Μίλνερ ο οποίος έκανε το σουτ το οποίο κατέληξε λίγο έξω. Στο 79 η κεφαλιά του Άλι πέρασε έξω, ενώ ένα λεπτό μετά ο Σον σούταρε με τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ  Άλισον να αποκρούει. Στη συνέχεια η μπάλα φτάνει στον Άλι, ο οποίος σούταρε ξανά εντός περιοχής με τον Βραζιλιάνος τερματοφύλακα να μπλοκάρει. Λίγο αργότερα, στο ’85, ο Άλισον απέκρουσε και στην καλή η εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν.

    Τελικά στο ΄88 η ομάδα του Κλοπ κλείδωσε τη νίκη όταν μετά από την εκτέλεση κόρνερ η μπάλα για λίγο έμεινε στα καρέ της Τότεναμ, με τον Μάτιπ να δίνει στον  Οριγκί και εκείνος με τρομερό διαγώνιο σουτ από μέσα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



    ΣΧΟΛΙΑ