• sports

    «Απογειώθηκε» η Κατερίνα Στεφανίδη: Χάλκινο μετάλλιο και νέο φετινό προσωπικό ρεκόρ

    Κατερίνα Στεφανίδη


    Ακόμη ένα μετάλλιο στη συλλογή της έρχεται να προσθέσει η πρωταθλήτρια του στίβου, Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία χάρισε άλλη μια διάκριση στην Ελλάδα, μετά τη χθεσινή καταπληκτική της εμφάνιση στον τελικό του άλμτος επί κοντώ, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ντόχα.

    Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης έδωσε δυναμικό παρών στον τελικό, περνώντας τα 4,85 μ., αριθμός που αποτελεί το νέο προσωπικό της ρεκόρ για φέτος, ενώ της εξασφάλισε και την τρίτη θέση, αλλά και το πολυπόθητο χάλκινο μετάλλιο.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρωταθλήτρια δοκίμασε να περάσει και τα 4,95 μ., με στόχο να διεκδικήσει κάτι ακόμη καλύτερο, ωστόσο επιτυχής ήταν η προσπάθειά της στα 4,85 μ.

    Στον τελικό συμμετείχε μία ακόμη Ελληνίδα, η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία κατέκτησε την 13η θέση, η οποία αποκλείστηκε νωρίς από τη συνέχεια του τελικού, αφού δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τα 4,70 μ.

    Η Κατερίνα Στεφανίδη, μετά την χθεσινή κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου εξέφρασε τη χαρά της, τόσο για τη βράβευση, όσο και για το ότι κατάφερε να ξεπεράσει το προσωπικό της ρεκόρ, σημειώνοντας μια καταπληκτική επίδοση.

    Στις δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας των αγώνων, η Ολυμπιονίκης δήλωσε πως πρόκειται για μια προσωπική υπέρβαση, καθώς η ίδια δεν αισθανόταν καλά την ώρα του αγώνα. Η κατάκτηση του χάλκινου είναι μια εξαιρετική διάκριση για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ειδικότερα αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι άλλες δύο μεταλλιούχοι, Σιντόροβα και Μόρις, βρίσκονταν σε καταπληκτική ημέρα στον χθεσινό αγώνα.

    Κατερίνα Στεφανίδη
    «Δεν γίνεται να μην είμαι χαρούμενη με αυτό το μετάλλιο. Κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο, σε έναν δύσκολο αγώνα, υψηλού επιπέδου, κάνοντας φετινό ρεκόρ», είπε αρχικά η Στεφανίδη.

    «Στον τελικό δεν αισθανόμουν όσο καλά αισθανόμουν στον προκριματικό. Παρόλα αυτά, έκανα αυτό που έπρεπε, ξεπέρασα τον εαυτό μου, ενώ είχα πολύ καλή τρίτη προσπάθεια στα 4,95 μέτρα. Σήμερα η Σιντόροβα και η Μόρις ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και κατάφεραν να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα», πρόσθεσε η πρωταθλήτρια των αλμάτων, η οποία έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι συνθήκες του αγώνα ήταν εξαιρετικές.

    Παράλληλα με την αθλητική της δραστηριότητα, η οποία ολοκληρώθηκε για την φετινή σεζόν, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στρέφει τώρα το βλέμμα στην υποψηφιότητά της στην επιτροπή αθλητών της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF), που θα διεξαχθεί επίσης στην Ντόχα. Κατόπιν, η Ολυμπιονίκης θα επιστρέψει για σύντομο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, πριν μεταβεί και πάλι στην βάση της, στις ΗΠΑ.

    Κατερίνα Στεφανίδη
    Αξίζει να αναφερθεί ότι, μετά την γνωστοποίηση της ευχάριστης είδησης της χάλκινης διάκρισης της Κατερίνας Στεφανίδη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έσπευσε να συγχαρεί την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μέσα από μια ανάρτηση στο Twitter.

    Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο πρωθυπουργός: «Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Κατερίνα, μας κάνεις υπερήφανους σε κάθε σου αγώνα. Σε ευχαριστούμε θερμά!», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Η απονομή του μεταλλίου για την Κατερίνα Στεφανίδη θα γίνει σήμερα το απόγευμα, ενώ η επιστροφή της στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τις 7 Οκτωβρίου και ώρα 13:05.



    ΣΧΟΛΙΑ