• Portraits.gr

    Η νέα συλλογή της Swatch έχει δική της προσωπικότητα


    Σπάνια βλέπουμε κάτι εντελώς καινούργιο από τη Swatch, όμως να που η εταιρεία καινοτομεί με τη σειρά Swatch Flymagic, η οποία περιλαμβάνει μηχανικά ρολόγια με αντιμαγνητικά ελατήρια Nivachron.

    Στην «καρδιά» των ρολογιών της νέας σειράς, με διάμετρο κάσας στα 45 χιλιοστά, βρίσκεται ο μηχανισμός Sistem51 με ανεστραμμένη καλίμπρα, που τα μηχανικά της μέρη είναι στραμμένα προς το μπροστινό μέρος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο δείκτης των δευτερολέπτων να κινείται ανάποδα, κάτι που η Swatch εντάσσει στην ιδιόρρυθμη προσωπικότητα αυτών των ρολογιών. Η καλίμπρα φαίνεται στο καντράν πολύ πιο σύνθετη απ’ όσο είναι στην πραγματικότητα και η όψη της αναμφίβολα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με τα μηχανικά ρολόγια.

    Ιδιαίτερη αξία έχει επίσης η χρήση του ελατηρίου Nivachrom από κράμα τιτανίου που είναι ανθεκτικό σε μαγνητισμό, κραδασμούς, διάβρωση και αλλαγές στη θερμοκρασία, παρέχοντας τη μέγιστη αξιοπιστία. Η Swatch σχεδιάζει να ενσωματώσει τα ελατήρια αυτά σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της με βάση τον μηχανισμό Sistem51.

    Όσον αφορά στον σχεδιασμό, πρόκειται σαφώς για μία συλλογή με ιδιαίτερη προσωπικότητα, με φουτουριστικά στοιχεία που ξεφεύγουν από όσα είχαμε συνηθίσει γύρω από τον μηχανισμό Sistem51.

    Για την ώρα, η σειρά Swatch Flymagic περιλαμβάνει τρία μοντέλα: δύο με ανοξείδωτο ατσάλι και ένα με ανοξείδωτο ατσάλι με επίστρωση κόκκινου χρυσού. Το κάθε ρολόι συνοδεύεται από ένα ελαστικό λουρί και δύο δερμάτινα, ενώ το καθένα θα κυκλοφορήσει σε 500 κομμάτια, με τον αριθμό του κάθε κομματιού να αναγράφεται στο κέντρο του καντράν. Η τιμή τους ξεκινά από τα 1.500 δολάρια.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Swatch
    Μοντέλο: Flymagic
    Διάμετρος: 45 mm
    Πάχος: 14,8 mm
    Υλικό κάσαςΑνοξείδωτο ατσάλι (ένα μοντέλο με επίστρωση κόκκινου χρυσού)
    Χρώμα ΚαντράνΑνοιχτό στον μηχανισμό
    ΦωτισμόςΣτους δείκτες και τις ενδείξεις της ώρας
    Αντοχή στο νερό: 30 μέτρα
    Λουρί/ΜπρασελέΔερμάτινα και ελαστικά λουριά

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Flymagic, βασισμένη στον Sistem51
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα
    Διάμετρος
    : 33 mm
    Πάχος: 5,8 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 90 ώρες
    ΚούρδισμαΑυτόματο
    Συχνότητα: 3 Hz (21.600 vph)

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    ΤιμήΑπό 1.500 δολάρια
    ΔιαθεσιμότηταΑπό τον Απρίλιο
    Limited Edition: 500 κομμάτια από το κάθε μοντέλο.



    ΣΧΟΛΙΑ