Κοινωνία

Ξεκινούν οι μετεγγραφές φοιτητών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

  • NewsRoom
φοιτητές


Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη η διαδικασία μετεγγραφής για όσους φοιτητές ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για να μεταφερθούν σε άλλο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα από αυτό στο οποίο πέρασαν μετά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η δυνατότητα υποβολής αίτησης για μετεγγραφή θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου και το ηλεκτρονικό σύστημα για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση θα παραμείνει ανοιχτό έως και τις 27 Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της χώρας θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τις παρακάτω περιπτώσεις:

-Μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους

-Αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές

-Φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή, για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Η διαδικασία αίτησης για μετεγγραφή

Όσοι από τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και επιθυμούν να μετεγγραφούν, θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, κατά το διάστημα υποβολής των αιτήσεων.

Για να εισέλθουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους έχει χορηγηθεί από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους, για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, τα αποτελέσματα των μετεγγραφών θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την σχετική εγκύκλιο, που είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.


ΣΧΟΛΙΑ