ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr, προκειμένου να εγγραφούν όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους. Σε πρώτη φάση, εφαρμόζεται πιλοτικά σε 33 δήμους και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.
«Σήμερα ξεκινά ένα έργο που πιστεύουμε πραγματικά ότι θα αλλάξει την καθημερινότητα των γονέων και ιδιαίτερα των μητέρων. Το έργο αυτό ξεκίνησε να σχεδιάζεται όταν ακόμη βρισκόμουν στη θέση της Γενικής Γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και πλέον περνά από τον σχεδιασμό στην πράξη. Αισθάνομαι ότι σήμερα βάζουμε τις βάσεις για μια πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση των αναγκών των γυναικών και εκπληρώνουμε μια προεκλογική μας δέσμευση με συναίσθημα απόλυτης υπευθυνότητας», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τα υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, τα στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) για την υποστήριξη στην υλοποίηση του προγράμματος».
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής μπορείτε να βρείτε στη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Σημειώνεται πως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων βρίσκεται ήδη σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2103258080 και 2103258090 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 το πρωί με 8 το απόγευμα.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Coalition: Οι traders χρυσού κατέγραψαν έσοδα-ρεκόρ ύψους 3,9 δισ. δολαρίων το 2025
- FT Πίεση Τραμπ προς Ευρώπη: Συμμετοχή στη συμμαχία για το Ορμούζ ή τέλος τα όπλα στην Ουκρανία
- NASA: Όλα έτοιμα για την πρώτη αποστολή ανθρώπων γύρω από τη Σελήνη για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια (live)
- Γκίκας Χαρδούβελης: «Τράπεζα πολιτισμού το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας» – Επέτειος 60 χρόνων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.