• Κοινωνία

    Βρούτσης: Νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο

    Γιάννης Βρούτσης

    Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης


    Σε ισχύ βρίσκεται από χθες (6/3) η διάταξη του νόμου 5085/2024, που αφορά την υποχρεωτική λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας σε όλα τα γήπεδα της Super League, με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας υψηλής ευκρίνειας, που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των κερκίδων, του αγωνιστικού χώρου και στοχευμένων περιοχών πέριξ των αποδυτηρίων, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

    Ο κ. Βρούτσης τονίζει ότι με τα νέα δεδομένα, καμία ΠΑΕ της Super League δεν θα μπορεί να αγωνίζεται με θεατές στις εγχώριες διοργανώσεις, εάν δεν έχει εγκατεστημένο και σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και εποπτείας της αθλητικής εγκατάστασης που χρησιμοποιεί ως έδρα της.

    Η 6η Μαρτίου ήταν η δεύτερη ημερομηνία ορόσημο για την εφαρμογή του νόμου 5085/2024, που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση από το ελληνικό κοινοβούλιο για την αποτροπή και αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων.

    Βρούτσης: Η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων ολοκληρώνεται 9 Απριλίου

    «Η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων θα ολοκληρωθεί στις 9 Απριλίου 2024, οπότε και θα ισχύει το σύστημα ταυτοπροσωπίας μέσω του κινητού τηλεφώνου των κατόχων των εισιτηρίων με προηγούμενη εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ)», συνεχίζει ο υπουργός.

    «Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος για την απρόσκοπτη λειτουργία των καμερών σε κάθε στάδιο πιστοποιείται με συγκεκριμένη διαδικασία, που ορίζει ο νόμος, από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει την ευθύνη για να εξακριβώσει αν όλα βαίνουν καλώς και να δώσει το «πράσινο φως» διεξαγωγής της κάθε αναμέτρησης».

    «Ξεκίνησε μία νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στη συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε Πολιτεία και ΠΑΕ για την αναβάθμιση του προϊόντος και την επιστροφή των οικογενειών στα γήπεδα.

    Στόχος μας είναι η διασφάλιση των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στον κάθε πολίτη της χώρας να νιώσει ασφαλής μέσα σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση, και προς αυτήν την κατεύθυνση επιβάλλονται και οι προληπτικές διοικητικές κυρώσεις, εάν και εφόσον κάποια ΠΑΕ δεν συμμορφώνεται με τις διατάξεις του Νόμου», δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, και συνέχισε:

    «Θεωρούμε τις ΠΑΕ απαραίτητους συμμάχους στην προσπάθειά μας, όπως και τους ίδιους τους φιλάθλους, και τους ευχαριστώ όλους για την μέχρι τώρα στάση τους. Εύχομαι στις ομάδες της Super League καλή επιτυχία στα play off και στα play out του πρωταθλήματος.

    Επιπλέον και ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ που αγωνίζονται απόψε για το Conference League, καλά αποτελέσματα. Θα είμαστε περήφανοι να συνεχίσουν και οι δύο στον θεσμό και να διεκδικήσουν ακόμα και το τρόπαιο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή του».

    Διαβάστε επίσης:

    Γεραπετρίτης: Η απαγόρευση του Συντάγματος είναι για σύσταση και όχι εγκατάσταση ιδρυμάτων της αλλοδαπής

    Παύλος Μαρινάκης: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βρήκαν μία λέξη για την επίθεση στην Οδησσό

    Συνάντηση Μητσοτάκη-Τσολάκου: Στο επίκεντρο η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Ρουμανίας



    ΣΧΟΛΙΑ