ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι νέοι θάνατοι από κορονοϊό που καταγράφηκαν στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο είναι 25 και ο συνολικός αριθμός τους φτάνει τους 43.575, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Τα νέα κρούσματα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν μετά από διαγνωστικό τεστ ήταν 815.
Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διατηρήσει για δύο επιπλέον εβδομάδες (μετά τις 4 Ιουλίου, οπότε θα υπάρξει η ευρεία χαλάρωση των μέτρων για όλη την Αγγλία) τα τρέχοντα περιοριστικά μέτρα μόνο για την περιοχή του Λέστερ, όπου σημειώθηκε έξαρση των περιστατικών. Η τοπική αρχή είχε επικοινωνία για το θέμα αυτό με τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ.
Στα νοσοκομεία της Σκωτίας, για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με Covid-19, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης. Στην Ουαλία, ο πρωθυπουργός Μάρκ Ντρέικφορντ ανακοίνωσε ότι από τις 6 Ιουλίου θα είναι δυνατή η επανασύνδεση δύο διαφορετικών νοικοκυριών, ενώ την ίδια ημερομηνία αναμένεται να καταργηθεί ο περιορισμός των μετακινήσεων εντός πέντε μιλίων, εάν συνεχιστεί η μείωση των περιστατικών με κορονοϊό στη χώρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου
- Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας- Κύπρου: Παραμένει υψίστης πολιτικής και στρατηγικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
- Skroutz: Αυξημένη κατά 10% η μέση δαπάνη των καταναλωτών στις θερινές εκπτώσεις
- Ιράν-Αυστραλίας: Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση – Αποχώρησε ο πρεσβευτής από την Τεχεράνη
