• Κοινωνία

    Βόμβα Γκάγκα: Θα κλείσουν τα σχολεία αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση

    • NewsRoom

    Μίνα Γκάγκα


    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα των σχολείων με αναθεωρημένα πρωτόκολλα, αυξημένο testing και μάσκα παντού. Στόχος να μην επιστρέψουν οι μαθητές στην τηλεκπαίδευση.

    Ωστόσο, όλα τα δεδομένα είναι ανοιχτά, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας.

    Μιλώντας στο Open είπε μεταξύ άλλων ότι αν υπάρξει μετάδοση θα κλείνουν τα σχολεία, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα.

    «Ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα. Θα είμαστε από πάνω, θα το παρακολουθούμε. Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσει το σχολείο. Θα το δούμε, θα το παρακολουθήσουμε αν υπάρξουν πολλά κρούσματα στα σχολεία θα δούμε αν πρέπει να γίνουν αλλαγές. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα. Η παρακολούθηση γίνεται, με το ένα κρούσμα δεν θεωρούμε ότι θα είναι άλλα 30 και δεν το είδαμε μέχρι στιγμής στα σχολεία. Ξεκινάμε με πολύ αυστηρά μέτρα. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό, αλλά δεν θα υποχρεώσουμε όμως τα παιδιά να εμβολιαστούν παρόλο που το συστήνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε και στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και εάν υπάρχει πρόβλεψη, μετά την αναστολή εργασίας τους για την κάλυψη των κενών στο ΕΣΥ. «Θα γίνουν πολύ γρήγορα οι προσλήψεις. Αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα – ελλείψεις από ότι μου λένε συνάδελφοι που μίλησα».

    Σημειώνεται ότι χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος για τους μαθητές σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού στο τμήμα τους αλλά όχι αναστολή λειτουργίας του προβλέπουν τα νέα μέτρα για τα σχολεία κατά τη νέα σχολική χρονιά. Τμήμα θα κλείνει και θα περνά σε τηλεκπαίδευση μόνο εάν έχουν νοσήσει τουλάχιστον οι μισοί μαθητές του. Τα μέτρα ελήφθησαν έπειτα από σχετική εισήγηση της επιτροπής ειδικών.

     



    ΣΧΟΛΙΑ