• Κοινωνία

    Βύρωνας: Καλύτερη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

    • NewsRoom

    Φωτογραφία αρχείου


    Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στην ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα.

    Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της πυρκαγιάς, που έχει τεθεί πλέον υπό μερικό έλεγχο, είχε διακοπεί η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία της περιοχής.

    Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Κλεισούρας και λίγο μετά τις 17:00 τέθηκε υπό μερικό έλεγχο σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, ο οποίος τόνισε ότι «χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την πολύτιμη αρωγή της Πολιτικής Προστασίας και της αστυνομίας δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή ή κατοικημένη περιοχή».

    Στο σημείο βρέθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, συντονίζοντας με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Στο σημείο αυτή την ώρα παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις, ενώ έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

    Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε κοντά σε σημείο όπου σημείο βρίσκονται σπίτια, τα οποία όμως δεν κινδύνευσαν καθώς οι φλόγες κατευθύνονταν προς το δάσος. Παρόλα αυτά, λόγω της φωτιάς, παρατηρήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα ίσχυαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

    Παράλληλα, εκκενώθηκε καταφύγιο αδέσποτων ζώων που βρίσκεται στον Βύρωνα και τα ζώα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο με βανάκι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώθηκαν προληπτικά και πολυκατοικίες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ