• Κοινωνία

    Viral video: Φάλαινα-κατάσκοπος επιστρέφει κινητό που έπεσε στη θάλασσα

    • NewsRoom

    Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο με μια φάλαινα μπελούγκα, η οποία επιστρέφει το κινητό μιας γυναίκας που έπεσε κατά λάθος μέσα στη θάλασσα.

    Στο βίντεο, που αν και δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάιο, ήρθε και πάλι στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες, η Ίζα Οπντάλ βρίσκεται μέσα σε μια βάρκα στο Χάμερφεστ της Νορβηγίας, όταν της γλιστρά το κινητό της από την τσέπη της και πέφτει μέσα στη θάλασσα.

    Αν και πίστεψε ότι το έχασε για πάντα, ξαφνικά εμφανίστηκε μια φάλαινα να κουβαλά στο στόμα της το κινητό της.

    Η φάλαινα, μάλιστα, πλησίασε τόσο πολύ που η γυναίκα μπόρεσε να πιάσει το τηλέφωνό της, ενώ ένας από τους φίλους της κατέγραψε την στιγμή σε βίντεο. Φυσικά, η φάλαινα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να αναφέρονται με δέος στο πόσο έξυπνη ήταν.

    Μπορεί η κίνηση της φάλαινας να θεωρήθηκε χαριτωμένη και να πρόσφερε συγκίνηση, ωστόσο το περιστατικό αυτό κρύβει μια άλλη πραγματικότητα.

    Συγκεκριμένα, Νορβηγοί ψαράδες έπεσαν πάνω σε μια φάλαινα μπελούγκα που τους ξάφνιασε κι αυτό γιατί φορούσε έναν ειδικό ιμάντα που ανέφερε «εξοπλισμός Αγίας Πετρούπολης».

    Οι ειδικοί επιβεβαίωσαν πως ούτε η Νορβηγία, ούτε η Δανία ή η Γροιλανδία βάζουν τέτοιου είδους ασυνήθιστο εξοπλισμό στις φάλαινες μπελούγκα για ερευνητικούς λόγους, ωστόσο η ρωσική κατασκευή και η ασυνήθιστα φιλική συμπεριφορά του θηλαστικού, δημιούργησαν την υποψία πως η φάλαινα εκπαιδεύτηκε από το ρωσικό ναυτικό για λόγους… κατασκοπείας.



    ΣΧΟΛΙΑ