Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Σοκάρει το βίντεο από την έκρηξη χθες το πρωί σε εργοστάσιο ανταλλακτικών αυτοκινήτου στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άτομα και τρεις να διασωληνωθούν. 

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το MEGA, δείχνει τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη. Ξαφνικά ακούγονται φωνές, ξεπροβάλλει μαύρος καπνός και φαίνεται ένας άνδρας με καμένα ρούχα και εγκαύματα. Είναι ένας από τους εργαζόμενους

1

Οι διάλογοι που ακολουθούν είναι συγκλονιστικοί: «Πάει ο “αρκούδας”» ακούγεται να λέει κάποιος που έχει φτάσει λίγα λεπτά μετά την έκρηξη.

Βλέποντας τον εγκαυματία εργαζόμενο φωνάζει: «Έλα από δω, έλα από δω γιατί έχει φορτηγό. Έλα έλα έλα. Ο άλλος που πήγε; Είσαι καλά; Πω πω! Πήρατε την πυροσβεστική; Ασθενοφόρο πήρες;».

«Ω ρε αδερφέ κάηκε πολύ. Πήγαινε εκεί δίπλα να μπεις στο νερό λίγο, πήγαινε. Πήρες ασθενοφόρο; Ρε αυτός κάηκε ολόκληρος» ακούγεται να λέει και στη συνέχεια αναρωτιέται: «Πώς πήρε φωτιά ρε αδερφέ;».

Ο εγκαυματίας τότε απαντά πως μάλλον πήρε φωτιά το βυτιοφόρο, ενώ εξήγησε πως το όχημα έχανε λάδια. Και τότε ακούγεται να λέει: «Άναψα ένα τσιγάρο και πήρα φωτιά εγώ».

Για την φωτιά και την έκρηξη στον Ασπρόπυργο συνελήφθησαν 2 άτομα, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο εκμεταλλευτής του βυτιόφορου οχήματος, όπου εκδηλώθηκε η έκρηξη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση πυρκαγιάς και έκρηξης με ενδεχόμενο δόλο, η οποία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Οι αξιωματικοί της ΔΑΕΕ πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο, συγκέντρωσαν στοιχεία και συνεχίζουν την προανακριτική διαδικασία, εξετάζοντας όλες τα σενάρια που μπορεί να οδήγησαν στην έκρηξη, ενώ πλέον σε αυτά θα προστεθεί και η μαρτυρία του εγκαυματία για το τσιγάρο.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να ξεκίνησε και από εργασίες οξυγονοκόλλησης – κατά την οποία χρησιμοποιείται ασετυλίνη – δίπλα στο βυτιοφόρο που ήταν γεμάτο προπάνιο.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στο πώς προκλήθηκε η ανάφλεξη και η ισχυρή έκρηξη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ανακοινωθεί οριστικά συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Κόλαση φωτιάς στην Ανδαλουσία – 12 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μέσα στα αυτοκίνητά τους (video)

365 υποτροφίες–ρεκόρ έδωσε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για μεταπτυχιακές σπουδές

Παρίσι: Σε συναγερμό η αστυνομία για πιθανά επεισόδια μετά το τέλος του προημιτελικού Γαλλία-Μαρόκο