• Κοινωνία

    Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη στην Ομόνοια

    • NewsRoom


    Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να συλλάβουν τους δυο δραπέτες φυλακών Αυλώνα οι οποίοι απέδρασαν το βράδυ της Δευτέρας πέφτοντας από τη μάνδρα των φυλακών.

    Ο ένας δραπέτης, αλβανικής καταγωγής, που εμπλέκεται και στη μαφία των φυλακών και εξέτιε ποινές για διακίνηση ναρκωτικών, συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μενάνδρου κοντά στην Ομόνοια. Αυτό συνέβη στα μάτια των περαστικών, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Σχετικό βίντεο έφερε στη δημοσιότητα ο APLHA, το οποίο παρουσίασε στο δελτίο ειδήσεων. Φαίνεται πως ένας αστυνομικός με πολιτικά τον έριξε κάτω, και στη συνέχεια άλλοι δυο του πέρασαν χειροπέδες.

    Οι δυο κακοποιοί απέδρασαν με τρόπο κινηματογραφικό από τις φυλακές Αυλώνα, μέσα από τα μαγειρεία της φυλακής, ενώ αφόπλισαν μια αστυνομικό που έριξε με το όπλο της πέντε με έξι φορές. Ο ένας από τους δραπέτες πήγε από πίσω της μέσα στο σκοτάδι, χωρίς η αστυνομικός να το καταλάβει, και την αφόπλισε, ενώ στη συνέχεια τη χτύπησαν. Οι δυο κακοποιοί εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως η σκοπιά στο συγκεκριμένο σημείο των φυλακών δεν ήταν επανδρωμένη. Έτσι, έφυγαν από πέρασαν το μαντρότοιχο εννιά μέτρων. Διατάχθηκε, άλλωστε, ΕΔΕ για την απόδραση.

    Ο δεύτερος κρατούμενος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης (28/5) μόλις 500 μέτρα από τις φυλακές, κρυμμένος μέσα σε θάμνους, καθώς είχε τραυματίσει το πόδι του, όταν έπεσε από τον μαντρότοιχο. Οι αστυνομικοί μετά τη δραπέτευση εξαπέλυσαν κυνηγητικό για τον εντοπισμό τους, σηκώθηκε και το ελικόπτερο και τελικά η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία.



    ΣΧΟΛΙΑ