• Κοινωνία

    Βίντεο-ντοκουμέντο από τη New York Times: Η στιγμή που ο ιρανικός πύραυλος χτυπά το ουκρανικό Boeing

    • NewsRoom


    Επιβεβαιώνονται τα σενάρια που θέλουν το μοιραίο Boeing 737-800 της Ukraine International Airlines να χτυπήθηκε «κατά λάθος» από ιρανικό πύραυλο, πριν συντριβεί στο έδαφος, έπειτα από ένα βίντεο ντοκουμέντο, που περιήλθε στην κατοχή των New York Times και το οποίο «ανέβηκε», πριν από λίγη ώρα, στην ιστοσελίδα της αμερικανικής εφημερίδας.

    Το βίντεο δείχνει έναν ιρανικό πύραυλο να χτυπά ένα αεροπλάνο, κοντά στο αεροδρόμιο της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για το σημείο, στο οποίο το ουκρανικό αεροσκάφος με τους 176 επιβαίνοντες σταμάτησε να μεταδίδει το σήμα του, πριν συντριβεί.

    Στο βίντεο φαίνεται μια μικρή έκρηξη να «όταν ο πύραυλος χτυπάει το αεροπλάνο, το οποίο ωστόσο δεν εξερράγη. Το τζετ συνέχισε να πετάει για μερικά λεπτά και έκανε στροφή προς το αεροδρόμιο», όπως γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης.

    Από το αεροπορικό δυστύχημα σκοτώθηκαν 176 άνθρωποι, η πλειοψηφία των οποίων ήταν Ιρανοί και Καναδοί.

    Νωρίτερα, αξιωματούχοι του Πενταγώνου, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας, έλεγαν ότι το Boeing χτυπήθηκε από ιρανικό πύραυλο και πιθανόν πρόκειται για «ατύχημα». Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η φονική συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν ενδέχεται να οφείλεται σε σφάλμα, προσθέτοντας ότι έχει ένα φοβερό αίσθημα σχετικά με το αεροπλάνο που κατέπεσε, χωρίς, εντούτοις, να παρουσιάζει κάποια απόδειξη. «Κάποιος θα μπορούσε να έχει κάνει κάποιο λάθος» είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι έχει υποψίες σχετικά με το δυστύχημα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

    Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η New York Times



    ΣΧΟΛΙΑ