ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν χαρακτήρισε τον εαυτό του υπερασπιστή των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ και υπεραμύνθηκε του ουγγρικού νόμου που απαγορεύει τη διάδοση υλικού στα σχολεία που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου.
“Μάχομαι υπέρ των δικαιωμάτων τους. Είμαι μαχητής της ελευθερίας στο κομμουνιστικό καθεστώς. Η ομοφυλοφιλία τιμωρούνταν και πάλεψα για την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους. Άρα υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αλλά αυτός ο νόμος δεν αφορά αυτό”, δήλωσε ο Ορμπάν σε δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στη σύνοδο ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωση, όπου αναμένεται να συζητηθεί ο νόμος αυτός, τον οποίο επέκριναν πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
“Δεν αφορά τους ομοφυλόφιλους. Ο νόμος αφορά την απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς θα ήθελαν να προσφέρουν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα παιδιά τους, (αυτό) ανήκει αποκλειστικά στους γονείς. Αυτό είναι που αφορά ο νόμος αυτός”, δήλωσε ο Ορμπάν, λέγοντας ότι δεν σχεδιάζει να τον ανακαλέσει.
Διαβάστε ακόμα:
Ο Όρμπαν ακυρώνει το ταξίδι του στο Μόναχο για να παρακολουθήσει τον αγώνα Γερμανία- Ουγγαρία
Μητσοτάκης: Σεβασμός και ισότητα για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα
Ευρωπαϊκή Ένωση: Αγοράζει επιπλέον 150 εκατ. εμβόλια της Moderna
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βασικά νομίσματα σε στενά εύρη εν αναμονή οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ
- Ανδρουλάκης για επέτειο Πολυτεχνείου: Σήμερα τιμούμε εκείνες και εκείνους, που δεν λύγισαν
- Societe Generale: Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 1 δισ. ευρώ
- Alpha Bank: Απέκτησε 5.318.442 ίδιες μετοχές συνολικής αξίας 18.403,876,39 ευρώ