• Κοινωνία

    Βιασμός στην Κύπρο: Τα «γυρίζει» και πάλι η Βρετανίδα- Τι ισχυρίζεται τώρα

    • NewsRoom

    Η Βρετανίδα τουρίστρια


    Νέα εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση του βιασμού της νεαρής τουρίστριας από την Βρετανία, όπου έκανε διακοπές στην Κύπρο και κατήγγειλε ότι 12 Ισραηλινοί την κακοποίησαν σεξουαλικά.

    Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στην Αγία Νάπα, όταν η 19χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε στην κυπριακή αστυνομία ότι οι 12 Ισραηλινοί την βίασαν στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε.

    Απορία προκλήθηκε στις αρχές, ωστόσο, όταν, στην πορεία, η 19χρονη ομολόγησε ότι τα περί βιασμού ήταν ψέμματα και η τουρίστρια απλώς ήθελε να «παγιδεύσει» τους κατηγορούμενους, επειδή την βιντεοσκοπούσαν με το κινητό.

    Η Βρετανίδα τα αλλάζει και πάλι τώρα, με νέα μαρτυρία της, αφού, όπως αποκαλύπτει προσωπικός της φίλος, μιλώντας στην βρετανική The Sun, η τουρίστρια ισχυρίζεται ότι οι Κύπριοι αξιωματικοί της αστυνομίας την ανάγκασαν να ανακαλέσει την καταγγελία της για βιασμό.

    Ο φίλος της, μπάρμαν στο επάγγελμα, συμπληρώνει, επίσης, ότι δεν της επέτρεψαν να καλέσει δικηγόρο και πως, αν δεν απέσυρε τις αγωγές, θα προχωρούσαν σε συλλήψεις των φίλων της, όπως τουλάχιστον του έγραψε σε μηνύματα.

    Ο μπάρμαν, μάλιστα, προχώρησε και στην δημοσιοποίηση των sms της Βρετανίδας, στα οποία η τουρίστρια έγραφε χαρακτηριστικά: «Είναι τρελό, δεν με αφήνουν να μιλήσω σε κανέναν», «Ειλικρινά, με έκαναν να υπογράψω ψέμματα» και «Νομίζουν ότι είναι συνωμοσία και απειλούν να βγάλουν διεθνές ένταλμα και να σας συλλάβουν όλους»!

    Σημειώνεται ότι η 19χρονη παραμένει υπό κράτηση, αναμένοντας την δίκη της, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου, ενώ η υπεράσπιση που την ανέλαβε δεν πρόβαλλε αντιστάσεις για την κράτησή της. Η Βρετανίδα κατηγορείται για δημόσια βλάβη και ψευδή καταγγελία, ενώ έχει προκύψει ότι και στο παρελθόν είχε κάνει παρόμοια καταγγελία, με στόχο να εισπράξει σχετική ασφάλεια. Η προβλεπόμενη ποινή, μάλιστα, αξιολογείται ότι θα αφορά σε φυλάκιση ενός έτους ή σε χρηματικό πρόστιμο.

    Επιπλέον, όπως αποδείχθηκε από βίντεο που διέρρευσε, η νεαρή είχε πάει με την θέλησή της με τους τρεις από τους 12 Ισραηλινούς, που είχαν μαζί της σεξουαλική επαφή και έτσι ομολόγησε και η ίδια ότι έκανε την καταγγελία για να πάρει εκδίκηση.

    Πιο συγκεκριμένα, η 19χρονη παραδέχθηκε ότι η σεξουαλική συνεύρεση με τους Ισραηλινούς τουρίστες έγινε με τη θέλησή της. Εξήγησε, όμως, ότι όταν αντιλήφθηκε πως κάποιοι από τους Ισραηλινούς βιντεογραφούσαν την ώρα της σεξουαλικής πράξης, η ίδια ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη, γι’ αυτό και αποφάσισε να τους καταγγείλει στην Αστυνομία για να πάρει εκδίκηση.



    ΣΧΟΛΙΑ