ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων από την 1η Ιουλίου ανακοίνωσε πριν από λίγο η πρωθυπουργός του Βελγίου Σοφί Βιλμές.
Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, στο εξής θα επιτρέπεται η συνάθροιση 15 ατόμων, ενώ μέχρι τώρα ο αριθμός περιορίζόταν στους δέκα.
Επιπλέον ανοίγουν γυμναστήρια, πισίνες και καζίνο ενώ δίνεται το πράσινο φως για πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους με βασική προϋπόθεση ότι τα άτομα δεν θα ξεπερνούν τα 200.
Ο αριθμός φτάνει τους 400 όταν πρόκειται για αντίστοιχες εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους. Παράλληλα, παύει ο περιορισμός του χρόνου που επιτρεπόταν να μείνει κάποιος στα καταστήματα.
“Παρότι η κατάσταση εξομαλύνεται, ο ιός παραμένει εδώ” δήλωσε η Σοφί Βιλμές.
Ακόμη μεγαλύτερη χαλάρωση αναμένεται από την 1η Αυστούστου, εφόσον η κατάσταση συνεχίσει να εξελίσσεται ομαλά. Μέχρι 400 άνθρωποι θα μπορούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, ενώ σε ανοιχτούς ο αριθμός φτάνει τους 800.
Εντούτοις η Πρωθυπουργός του Βελγίου τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μετρό Γραμμή 4: Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Δούκα με Ελληνικό Μετρό και αναδόχους για την Κυψέλη – Πότε ξεκινούν τα έργα
- Μύκονος – Αποκάλυψη: Πώς ένα καθαριστήριο χρεώνει 4 φορές πιο ακριβά το πλύσιμο σε σεντόνια και πετσέτες – Τι δείχνουν τα τιμολόγια
- Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τις αρχειοθετήσεις
- Αλέξανδρος Εξάρχου: Σταθερές ροές εσόδων από το LNG και αυτόνομη εισαγωγή της εταιρείας ενέργειας στο ΧΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.