• Κοινωνία

    Βατικανό: Ανοίγουν ξανά από 1η Ιουνίου τα μουσεία


    Τα μουσεία του Βατικανού, το «χρυσωρυχείο» της Αγίας Έδρας, θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, βάζοντας τέλος στο κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να «στεγνώσουν» από έσοδα.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μουσεία που φιλοξενούν αριστουργήματα της Αναγέννησης αλλά και ρωμαϊκές και αιγυπτιακές αρχαιότητες, θα ανοίξουν για το κοινό, όμως οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν προηγουμένως κράτηση μέσω του διαδικτύου, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

    Στην είσοδο θα ελέγχεται η θερμοκρασία των επισκεπτών, οι οποίοι θα πρέπει να φορούν μάσκα και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό για τα χέρια. Οι υπάλληλοι θα φορούν μάσκες και γάντια ενώ στον χώρο θα υπάρχουν και υγειονομικοί.

    Παρόμοια θα είναι τα μέτρα που θα εφαρμόζονται και για τους επισκέπτες της θερινής κατοικίας του Ποντίφικα, στο Καστέλ Γκαντόλφο, στα νότια της Ρώμης.

    Τα μουσεία της Ιταλίας άνοιξαν από τις 18 Μαΐου, καθώς άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα.

    Τα μουσεία του Βατικανού υποδέχτηκαν περίπου 7 εκατομμύρια επισκέπτες πέρσι και αποτελούν την πιο αξιόπιστη πηγή εσόδων για την Αγία Έδρα, αφού υπολογίζεται ότι αποφέρουν περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ