• Κοινωνία

    Βασιλιάς Κάρολος: «Είναι πραγματικά πολύ άρρωστος  – Ανανεώνουν το πλάνο για την κηδεία του»

    • NewsRoom
    Ο βασιλιάς Κάρολος παραβρέθηκε στην πασχαλινή λειτουργία

    Ο βασιλιάς Κάρολος παραβρέθηκε στην πασχαλινή λειτουργία


    Δημοσίευμα βόμβα από τη New York Post για τις κινήσεις που γίνονται στο Μπάκιγχαμ αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου.

    Ο Βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπεία, με πηγές από το παλάτι να αναφέρουν στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή. Κρίνοντας από αυτές τις διαπιστώσεις, οι αξιωματούχοι του παλατιού «ξεσκονίζουν τα σχέδια για την κηδεία του».

    Ο 75χρονος μονάρχης έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τότε που ανακοίνωσε την διάγνωσή του με καρκίνο, τον Φεβρουάριο. προκείμενου νακρύψει την φθίνουσα κατάστασή του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κατάσταση δεν είναι «καλή».

    Βασιλιάς Κάρολος

    «Φυσικά είναι αποφασισμένος να πολεμήσει, αλλά πραγματικά δεν είναι καλά», ανέφερε πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια. Την ίδια ώρα, στο παλάτι τηρούν την τακτική της σιωπής, ενώ βασιλικοί αναλυτές σημειώνουν ότι ο Κάρολος ανταποκρίνεται στη θεραπεία.

    Βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα
    Βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα

    Όμως, σύμφωνα με τη New York Post, οι βοηθοί του Καρόλου αναθεωρούν συχνά τα σχέδια για τη βασιλική κηδεία, υπό την κωδική ονομασία «Γέφυρα Μενάι».

    «Τα σχέδια ξεσκονίζονται και διατηρούνται ενημερωμένα. Δεν είναι περισσότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Αλλά η κυκλοφορία τους έχει σίγουρα προκαλέσει ανησυχία», σημείωσε πρώην υπάλληλος στο παλάτι.

    Ο βασιλιάς Κάρολος δεν αποκάλυψε ποτέ με ποιον καρκίνο έχει διαγνωστεί, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν ήταν καρκίνος του προστάτη, που είναι μια από τις πιο θεραπεύσιμες μορφές της νόσου.

    Βασιλιάς Κάρολος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι η «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι» ενημερώνεται τακτικά, σημειώνοντας ωστόσο πως «πρόκειται για τυπική διαδικασία».

    «Φυσικά και εξετάζουν κάθε πτυχή της Επιχείρηση. Η κηδεία της βασίλισσας κύλησε σαν ρολόι και έβαλε ψηλά τον πήχη. Δεν είναι κάτι συναισθηματικό, είναι μια δουλειά, που λαμβάνεται πολύ στα σοβαρά, και είναι κατανοητό ότι κανείς δεν σκοπεύει να πιαστεί», είπε στο μέσο ένας ανώτερος αξιωματούχος για τον προγραμματισμό των βασιλικών κηδειών.

    Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ' δίπλα στο φέρετρο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ
    Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ δίπλα στο φέρετρο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ

    Όλα τα βασιλικά μέλη του σχεδίου έχουν ενημερωμένα σχέδια κηδείας που κατηγοριοποιούνται με κωδικές λέξεις που βασίζονται σε γέφυρες, με το περίφημο της Βασίλισσας Ελισάβετ να είναι η «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου».

    Το σχέδιο θανάτου του πρώην πρίγκιπα της Ουαλίας πήρε το όνομά του από την κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το νησί Anglesey με την ηπειρωτική χώρα της Ουαλίας.

    Διαβάστε επίσης

    Εθνική Τράπεζα: Ενεργοποιούνται 3 προγράμματα χρηματοδότησης μέσω InvestEU



    ΣΧΟΛΙΑ