• Κοινωνία

    Βαρυμπόμπη: Μάχη με τις φλόγες, ενεργοποιήθηκε το 112 – Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

    • NewsRoom


    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Βαρυμπόμπη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο, δίνοντας μάχη με τις φλόγες.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών. Στο σημείο επιχειρούν τόσο επίγειες, όσο και εναέριες δυνάμεις. Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 60 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα, 20 οχήματα, 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Στην περιοχή επιχειρεί και το ρωσικό BERIEV-200.

    Ενεργοποιήθηκε το 112

    Μάλιστα, η μεγάλη πυρκαγιά πυροδότησε την λειτουργία του 112. Συγκεκριμένα, εστάλη sms στις 14:25 σε όσους βρίσκονται σε Βαρυμπόμπη ή Κρυονέρι, ζητώντας να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα και πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.

    «Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

    Aυξομοιώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

    Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη.

    Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική. Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Φωτιά τώρα στη Βαρυμπόμπη

    Νίκος Χαρδαλιάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων για την πανδημία – Σε απόλυτη επιφυλακή ο μηχανισμός για τις φωτιές (video)

    Φωτιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Ρόδο και Φθιώτιδα – Νέο μέτωπο στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ