• Κοινωνία

    Unilever: Σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή αντισηπτικού στη Ρωσία βάσει συμβολαίου


    Η εταιρεία Unilever που εξειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων καθημερινής χρήσεως, σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή αντισηπτικού στην Ρωσία βάσει συμβολαίου, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το γραφείο τύπου της εταιρείας.

    Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι για την παραγωγή αντισηπτικών με περιεκτικότητα οινοπνεύματος όχι λιγότερη του 70% ( όπως συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) απαιτείται ειδική άδεια την οποία δεν διαθέτει κανένα από τα παραρτήματα της εταιρείας στην Ρωσία. Η έκδοση μιας τέτοιας άδειας μπορεί να διαρκέσει 12 μήνες, για αυτό και αυτή την στιγμή η εταιρία προσπαθεί να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα την σχετική άδεια, ώστε να ξεκινήσει την παραγωγή του αντισηπτικού.

    Οι όροι του συμβολαίου δεν έγιναν προς το παρόν γνωστοί.

    Η Unilever βρίσκεται στην Ρωσία από το 1992, οι επενδύσεις της όλο αυτό το διάστημα έχουν υπερβεί τα 205 δισεκατομμύρια ρούβλια, ενώ απασχολεί στις μονάδες που διαθέτει 4.000 εργαζόμενους.

    Στην Ρωσία διαθέτει τέσσερις παραγωγικές μονάδες, μια μονάδα παραγωγής τροφίμων και παγωτού στην περιοχή της Τούλας, μια μονάδα παραγωγής τέιου, καλλυντικών και ειδών υγιεινής οικιακής χρήσεως στην Αγία Πετρούπολη, μια μονάδα παραγωγής καλλυντικών στο Εκατερίνεμπουργκ και μια μονάδα παραγωγής παγωτού στο Ομσκ.



    ΣΧΟΛΙΑ