• Κοινωνία

    Τζέραρντ Μπάτλερ-Μπίλι Ζέιν: Πότε έρχονται στη Σπάρτη ως λαμπαδηδρόμοι

    • NewsRoom

    Τζέραρντ Μπάτλερ


    Τις βαλίτσες του για Σπάρτη ετοιμάζει ο Τζέραρντ Μπάτλερ, ο διάσημος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Λεωνίδα των 300 στη θρυλική ταινία.

    Προσκεκλημένος της Ρόης Δανάλη Αποστολοπούλου, την οποία έχρισε επίτιμη πρέσβη της Σπάρτης ο νέος δήμαρχος της πόλης, Πέτρος Δούκας, ζητώντας την συμβολή της στην ανάδειξη της πόλης, ο Τζέραρντ Μπάτλερ θα τρέξει στις 13 Μαρτίου από τον Μυστρά μέχρι τη Σπάρτη κρατώντας την Ολυμπιακή Φλόγα, ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

    Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και με αφορμη τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την ιστορική πόλη της Σπάρτης, για πρώτη φορά, η κ. Δανάλη Αποστολοπούλου είχε την ιδέα να προσκαλέσει τον σταρ του Χόλιγουντ, ο οποίος δέχτηκε με χαρά.

    Μαζί του θα έρθουν σημαντικοί κινηματογραφικοί παραγωγοί όπως οι Τζιάνι Νουνάρι (300, Immortals, 300: Rise of an Empire, Alexander, Τhe Departed, Shutter Island, Se7en), Άλαν Σίγκελ (Law Abiding Citizen, Olympus has fallen, Hunter Killer), καθώς και ο σπαρτιατικής καταγωγής ηθοποιός του Χόλιγουντ, Μπίλι Ζέιν (Titanic, Back to the Future).

    Όπως αναφέρει η επίτιμη πρέσβης της Σπάρτης, η επίσκεψη αυτή, πέραν του υψηλού συμβολισμού και της διεθνούς εμβέλειάς της, αποτελεί και μία σημαντική ευκαιρία για τον τόπο.

    «Μία ευκαιρία να προαχθεί στοχευμένα η εικόνα της Ελλάδας σε σημαντικούς παράγοντες του Hollywood, και στον άξονα αυτό θα πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες επαφές κατά την παραμονή τους, με στόχο την προσέλκυση και άλλων κορυφαίων παραγωγών, προκειμένου να γυριστούν ταινίες παγκόσμιας απήχησης στην Ελλάδα».

    Μέσα από αυτές τις δράσεις, σύμφωνα με την κ. Δανάλη-Αποστολοπούλου, θα ενισχυθεί η θετική εικόνα και η εξωστρέφεια της χώρας μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα τόσο στην ενδυνάμωση του τουρισμού, όσο και της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

    «Ως Σπαρτιάτισσα, και ως Ελληνίδα, θεωρώ καθήκον και χαρά μου να προάγω το εθνικό συμφέρον μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και δράση, ενισχύοντας την αναπτυξιακή δυναμική με θετική προβολή, ευρηματικότητα και υψηλούς συμβολισμούς, που θα ενδυναμώσουν τόσο την εικόνα της χώρας, όσο και την αισιοδοξία των Ελλήνων, που μετά από την πολυετή δοκιμασία θέλουν να γυρίσουν σελίδα, με το βλέμμα σε ένα διαφορετικό μέλλον», συμπλήρωσε.

    Τζέραρντ Μπάτλερ

    Ο Μπίλι Ζέιν έρχεται συχνά στη χώρα μας, ενώ πριν από μερικούς μήνες έκανε έκθεση για τα έργα του σε γκαλερί στη Θεσσαλονίκη.

    Μπίλι Ζέιν



    ΣΧΟΛΙΑ