• Κοινωνία

    Τζέφρι Πάιατ: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή

    • NewsRoom

    Τζέφρι Πάιατ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα


    Ως ευπρόσδεκτη ένδειξη του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή, χαιρετίζει ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ το σημερινό 2ο Υπουργικό Φόρουμ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

    «Άλλη μία ευπρόσδεκτη ένδειξη τoυ ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής απειλής της παραπληροφόρησης – Τονίζουμε τις προκλήσεις που απορρέουν από τις ψευδείς ή χειραγωγούμενες πληροφορίες σχετικά με τη διάδοση του COVID-19, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και την ανθεκτικότητα των κοινωνιών» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης παραθέτοντας την Κοινή Υπουργική Δήλωση για την πανδημία COVID -19 που εξεδόθη μετά την ολοκλήρωση του 2ου Υπουργικού Φόρουμ Θεσσαλονίκης.

    Το 2ο Υπουργικό Φόρουμ της Θεσσαλονίκης αποτελεί συνέχεια της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου επίσης στη Θεσσαλονίκη. Το Υπουργικό Φόρουμ Θεσσαλονίκης προσλαμβάνεται ως ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων για την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής, όπως είχε διαμορφωθεί και αποφασιστεί το 2003 στην ιστορική «Ατζέντα της Θεσσαλονίκης».

    Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδος, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας και των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και της Κροατίας, η οποία ασκεί την τρέχουσα προεδρία της ΕΕ.

    Συμμετείχαν επίσης ο επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης και της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ