ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στα μειονοτικά χωριά του Δήμου Φοινίκης στην Αλβανία, ενώ σήμερα το πρωί η φωτιά εισήλθε στο ελληνικό έδαφος, κοντά στην περιοχή του Τσαμαντά Θεσπρωτίας. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Θεσπρωτία, με 6 οχήματα και 20 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΟΔΕ, καθώς και πτητικά μέσα.
Η Ελλάδα είχε ήδη στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Αλβανία μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM), έπειτα από σχετικό αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης.
Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται οι τοπικές αρχές της Θεσπρωτίας., παρ’ όλο που μέχρι στιγμής δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.
Διαβάστε επίσης:
ΔΥΠΑ: Από αύριο οι αιτήσεις για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης
Τέξας: Στους 80 νεκρούς ανέβηκε ο απολογισμός των θυμάτων – Θα ανέβει κι άλλο, λένε οι αρχές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δωρεά για τους γιατρούς στα νησιά από τον Στ. Χατζηιωάννου: Το παρασκήνιο, πώς ο Ά. Γεωργιάδης «κλείδωσε» τη συμφωνία
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επιπτώσεις και Στρατηγικές Επιλογές για την Ελλάδα
- Η… μίρλα για την Κύπρο, οι πύραυλοι AMRAAM για τις «Οχιές», τα ραντεβού του Πιέρ, η μάζωξη στο Αρσάκειο και τα γενέθλια του ΚΜ
- Τράπεζα Κύπρου: Εξαγορές σε 3 κλάδους, προανήγγειλε ο Πανίκος Νικολάου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.