• Κοινωνία

    Τρόμος σε πτήση: Γέμισε καπνούς η καμπίνα – Ακόμη ένα περιστατικό με αεροσκάφος της Boeing

    • NewsRoom


    Τον απόλυτο πανικό βίωσαν οι επιβάτες πτήσης που απογειώθηκε το πρωί της Τρίτης από το αεροδρόμιο Οτοπένι, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, καθώς, λίγο μετά την απογείωση, το αεροσκάφος, ένα Boeing 737-800, μίας low cost εταιρείας, γέμισε καπνό, υποχρεώνοντάς το να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.

    Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος αναχώρησε το πρωί της Τρίτης από το Βουκουρέστι με κατεύθυνση το Στάνστεντ του Λονδίνου. Ωστόσο, λίγο μετά την απογείωση και όταν το αεροπλάνο έφτασε στα 5.000 πόδια, η καμπίνα των επιβατών άρχισε να γεμίζει ξαφνικά με καπνούς.

    Οι 169 επιβάτες της πτήσης έζησαν τον απόλυτο τρόμο, καθώς, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι καπνοί στην καμπίνα ήταν τόσο πυκνοί, που δύσκολα μπορούσε κανείς να διακρίνει τις μπροστινές σειρές των καθισμάτων, όπως αποκαλύπτουν και τα ερασιτεχνικά βίντεο που τράβηξαν κάποιοι από αυτούς. Όπως ήταν φυσικό, οι επιβάτες της πτήσης άρχισαν να πανικοβάλλονται, ενώ ο πιλότος αναγκάστηκε να στείλει σήμα «mayday» προς το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου και να επιστρέψει, τελικά, στο Οτοπένι.

    Αξιοσημείωτο, δε, είναι ότι το εν λόγω αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε ως αντικαταστάτης του αρχικά προγραμματισμένου να κάνει την πτήση αεροπλάνου.

    Η πτήση του τρόμου όπου η καμπίνα των επιβατών γέμισε καπνούς

    Παράλληλα, σύμφωνα με τις καταγγελίες επιβατών, οι μάσκες οξυγόνου δεν έπεσαν ποτέ για τους ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροσκάφος και ήρθαν σε άμεση επαφή με τον καπνό. Κατά συνέπεια, όσοι αισθάνθηκαν δυσφορία, αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε μαντίλια ή άλλα ρούχα για να καλύψουν τις αναπνευστικές οδούς.

    «Ήταν τραυματική εμπειρία. Δεν μπορούσα να δω δύο σειρές μπροστά από τη δική μου», περιγράφει χαρακτηριστικά ένας επιβάτης.

    Μετά το πέρας της περιπέτειας των επιβατών, αφού το αεροσκάφος είχε επιστρέψει στο αεροδρόμιο Οτοπένι, στο Βουκουρέστι, 29 από τους επιβάτες αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο τρίτο αεροσκάφος, το οποίο επιστράτευσε η low cost εταιρεία για την πτήση προς το Λονδίνο.

    Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία μετά το περιστατικό, γίνεται λόγος για ένα «μικρό τεχνικό πρόβλημα», με εκπρόσωπό της να δηλώνει στην Daily Mail ότι «η εκτίμηση που κάνουμε είναι ότι πρόκειται για υγρό αποπαγοποίησης, που πέρασε στο σύστημα κλιματισμού του αεροσκάφους».



    ΣΧΟΛΙΑ