• Κοινωνία

    Τροχαίο στη Βουλή: Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον αστυνομικό της ασφάλειας της Μπακογιάννη


    Για την ανθρωποκτονία από αμέλεια του 23χρονου Ιάσωνα διώκεται ο αστυνομικός οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη. Τον περασμένο Μάρτιο τραυμάτισε θανάσιμα τον νεαρό μοτοσικλετιστή έξω από τη Βουλή.
    Το δυστύχημα βρέθηκε στο στόχαστρο του εισαγγελέα και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ασκήθηκε σε βάρος του αστυνομικού ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Τροχαία και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Απ.Ανδρέου,  ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της κα  Μπακογιάννη  έστριψε παράνομα από το αντίθετο ρεύμα  της Βασιλίσσης Σοφίας για να μπει στο προαύλιο χώρο της Βουλής, χωρίς ηχητικό σήμα και χωρίς την παρουσία τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία.
    Με βάση τα ορισθέντα από  ΕΛ.ΑΣ. και  Τροχαία, η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που μεταφέρουν εκείνη την ώρα υπουργούς ή βουλευτές.
    Ετσι, εφόσον η κα Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα, ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας.
    Ο 22χρονος μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. και λίγες μέρες μετά έφυγε από τη ζωή, με την οικογένεια του  να δωρίζει τα όργανα του για να σωθούν άλλες ζωές.



    ΣΧΟΛΙΑ