• Κοινωνία

    Τραγωδία στο Μάτι: Εγκαυματίας της φονικής πυρκαγιάς κατέληξε μετά από τέσσερα χρόνια

    • NewsRoom
    Καμένα αυτοκίνητα, σπίτια και δέντρα στο Μάτι, μετά την πυρκαγιά του 2018


    Την τελευταία της πνοή άφησε μια ακόμα εγκαυματίας από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, λίγες μέρες πριν από τη δίκη της 31ης Οκτωβρίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων στους 104.

    Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η 70χρονη είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018 και έκτοτε αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που εμφανίζονταν σταδιακά και οφείλονταν στην εισπνοή καπνού. Τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν με υγρό στον πνεύμονα και οι γιατροί αποφάσισαν να τη διασωληνώσουν, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να την κρατήσουν στη ζωή.

    Την είδηση για την απώλεια της 70χρονης έκανε γνωστή κάτοικος της περιοχής με ανάρτησή της στο Facebook:

    «104…

    Για τους εγκαυματίες από τη φωτιά στο Μάτι η νοσηλεία τους άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε σχέση με θέματα υγείας. Τα 4 χρόνια που διανύσαμε αλλά και για πολλά ακόμα θα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και να κάνουν επεμβάσεις σε σχέση με τα εγκαύματα αλλά και για άλλα θέματα υγείας που προκλήθηκαν από αυτά.

    Μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία και μακροχρόνια νοσηλεία στο νοσοκομείο και ενώ οι συγγενείς της ήλπιζαν πως θα έπαιρνε εξιτήριο για να συνεχίσει σε κέντρο αποκατάστασης, δυστυχώς η έκβαση δεν ήταν θετική.

    Λίγο πριν τη δίκη στις 31/10, τα δικά μας θύματα είναι 104».

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Αμυράς: Καμία χωροθέτηση ή εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις καμένες περιοχές στα Γεράνεια Όρη

    Κυβερνοεπίθεση φιλορώσων χάκερ σε σελίδες 14 αμερικανικών αεροδρομίων

    Πόρισμα ΝΔ για υποκλοπές: Κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί σκανδάλου



    ΣΧΟΛΙΑ