• Κοινωνία

    Τραγωδία στο Μακροχώρι: Αυτοκτόνησε στα 35 του με δίκαννο – Είχε επιζήσει από την τραγωδία στα Τέμπη

    • NewsRoom
    Τραγωδία στα Τέμπη

    Φωτογραφία από την τραγωδία στα Τέμπη


    Τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα έδωσε ένας 35χρονος άνδρας, ο οποίος πριν από 19 χρόνια ήταν ανάμεσα στους μαθητές που επιβίωσε από το τραγικό τροχαίο με τους 21 νεκρούς στα Τέμπη.

    Ο νεαρός άνδρας από το Μακροχώρι Ημαθίας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, φέρεται να αυτοκτόνησε με δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ενώ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

    Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη

    Ήταν 13 Απριλίου του 2003, όταν μαθητές της Α’ Λυκείου του Μακροχωρίου Ημαθίας επέστρεφαν από εκδρομή που έκαναν στην Αθήνα και η χαρά και ανεμελιά μετατράπηκε στον απόλυτο θρήνο.

    Το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που μετέφερε μελαμίνες και νοβοπάν, στο ύψος των Τεμπών.

    Μερικά από τα βαριά υλικά που μετέφερε το φορτηγό έπεσαν στον δρόμο, όμως, κάποια άλλα χτύπησαν το λεωφορείο με τα παιδιά, κόβοντάς το στα δύο.

    Ο απολογισμός ήταν τραγικός, καθώς 21 μαθητές έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 6 τραυματίστηκαν.

    Το λεωφορείο διαλύθηκε, ενώ τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο χρειάστηκαν περίπου 2 ώρες για να απεγκλωβίσουν τα τραυματισμένα παιδιά και να ανασύρουν τα νεκρά.

    Οι εικόνες της απόλυτης τραγωδίας έκαναν αμέσως τον γύρο της χώρας, που θρηνούσε τα αδικοχαμένα παιδιά, την ώρα που οι γονείς τους έψαχναν να τα βρουν ζωντανά ή νεκρά στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

    Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο του Μακροχωρίου όπου και οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία οι αδικοχαμένοι μαθητές.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη ψευτογιατρού: Σήμερα η απολογία του Dr Kontos για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών που του χρεώνονται

    Ναύπλιο: Μαίνεται η φωτιά στο Κρανίδι – Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

    Άμφισσα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Δύο μέτωπα το ένα προς Γαλαξίδι και το δεύτερο προς Δελφούς



    ΣΧΟΛΙΑ