• Κοινωνία

    Τραγωδία στο Αίγιο: «Συγγνώμη» ζήτησε ο δικηγόρος του 28χρονου οδηγού που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι

    • NewsRoom


    Μια «τεράστια συγνώμη» από την πλευρά του εντολέα του, του 28χρονου οδηγού που προκάλεσε το τροχαίο στο Αίγιο και τον θάνατο της 67χρονης γιαγιάς και του ενός έτους εγγονού της, εκφράζει ο δικηγόρος του έφεδρου αξιωματικού, Ιωάννης Σαμέλης.

    «Μια συγνώμη δεν απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων» σημειώνει ο ίδιος «αλλά αυτό είναι το ελάχιστο».

    Υπό φαρμακευτική αγωγή ο 28χρονος 

    Στην κακή ψυχολογική κατάσταση του εντολέα του αναφέρθηκε ο κ.Σαμέλης. «Παρακολουθείται από ψυχιάτρους του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι υπό φαρμακευτική αγωγή» αποκαλύπτει μιλώντας στο star.gr.

    Κινηματογραφικό σενάριο χαρακτήρισε ο δικηγόρος την απόπειρα να προσπαθήσει να διαφύγει ο 28χρονος μέσω θαλάσσης, αποδίδοντας την ενέργεια του 28χρονου να πέσει στη θάλασσα, στο σοκ το οποίο είχε υποστεί μετά το τροχαίο.

    Ερωτηθείς για το αν ο εντολέας του έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα κι αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ο κ.Σαμέλης απάντησε ότι οι αιματολογικές εξετάσεις θα δείξουν την αλήθεια ενώ από τις εκθέσεις της Τροχαίας θα φανεί αν έτρεχε και αν η ταχύτητα που είχε ήταν μεγαλύτερη του επιτρεπτού ορίου.

    «Η ουσία είναι ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και χτύπησε τους δυστυχείς, το βρέφος και τη γιαγιά του» υπογραμμίζει, αναφέροντας ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες του δυστυχήματος μένει να αποσαφηνιστούν.

    Σοκαρισμένη και η 20χρονη συνοδηγός 

    «Μίλησα μαζί της όσο ήταν εφικτό. Είναι σε κατάσταση ψυχικού σοκ. Είναι μία νέα κοπέλα, δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει, δεν μπορεί να συνεισφέρει με κάποιες λεπτομέρειες περισσότερο από όσα έχει καταθέσει στην Τροχαία» σημειώνει ο κ.Σαμέλης.

    Ο δικηγόρος περιγράφει ότι η μητέρα του 28χρονου ζήτησε από τον δικηγόρο να αναλάβει την υπεράσπισή του. «Είναι ένα σοβαρό παιδί, καπετάνιος είναι, με καθαρό ποινικό μητρώο, δεν είναι εγκληματίας. Ήταν η κακιά στιγμή» λέει ο δικηγόρος του.

    Η μητέρα του 28χρονου ήθελε να συνοδεύσει τα θύματα με το ασθενοφόρο

    Οι γονείς του 28χρονου είναι σε δραματική κατάσταση, επισημαίνει ο δικηγόρος. «Η μητέρα του πήγε στον τόπο του δυστυχήματος να συνοδεύσει τα θύματα με το ασθενοφόρο κι εκεί διαπίστωσε ότι είχαν καταλήξει. Και η μητέρα παρακολουθείται με τον γιατρό» λέει ο κ.Σαμέλης, αναφέροντας πως ο πατέρας του 28χρονου βρίσκεται στο εξωτερικό.

    «Προσπάθειά μας θα είναι όσο γίνεται να βρεθούμε στο πλευρό αυτών των πονεμένων ανθρώπων. Ένα σπίτι έκλεισε κι ένα άλλο είναι σε δραματική κατάσταση. Σε αυτή την κατάσταση υπάρχουν μόνο πονεμένοι» κατέληξε.



    ΣΧΟΛΙΑ