• Κοινωνία

    Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Επτά νεκροί και πέντε σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο

    • NewsRoom


    Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στον κόμβο Αρδανίου, στο ύψος της Αλεξανδρούπολης.

    Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν συνολικά δώδεκα άτομα και είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, εξετράπη της πορείας του και χτύπησε με σφοδρότητα σε τσιμεντένια βάση υπό κατασκευής διοδίων.

    Από τα συντρίμμια του κατάφεραν να βγουν δύο άτομα σοβαρά τραυματισμένα, ενώ άλλοι οκτώ παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του και δύο ακόμη κείτονταν σε χωράφι, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Επί τόπου έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα και ξεκίνησαν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού.

    Ο ένας εκ των πέντε τραυματιών του τροχαίου δυστυχήματος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης . Οι άλλοι τέσσερις τραυματίες, σύμφωνα με στοιχεία του νοσηλευτικού ιδρύματος, νοσηλεύονται στις χειρουργικές κλινικές.

    Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο 648ο χλμ της Εγνατίας Οδού Κήπων-Ηγουμενίτσας, όταν το ΙΧΕ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συνολικά 12 άτομα, έχει δηλωθεί κλοπή στις 4 Αυγούστου σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

    Σημειώνεται ότι νεκροί και τραυματίες είναι άνδρες αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ενώ η αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν από διερχόμενο πολίτη.

    Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η εθνικότητά τους.

    Νωρίτερα, ο απολογισμός του δυστυχήματος είχε εκτιμηθεί σε δέκα νεκρούς και δύο τραυματίες που διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Αλεξανδορύπολης. Ωστόσο, τρεις από τους ανθρώπους που αρχικά θεωρήθηκαν νεκροί από τα συνεργεία της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας, διαπιστώθηκε ότι είναι εν ζωή.

    Άμορφη μάζα το ΙΧ όχημα:



    ΣΧΟΛΙΑ