• Κοινωνία

    Τραγωδία σε κλαμπ στην Ιταλία: Έξι νεκροί και 120 τραυματίες (pics&video)

    • NewsRoom


    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και 100 τραυματίστηκαν τα ξημερώματα σε κλαμπ της Ανκόνα στην Ιταλία, όταν ποδοπατήθηκαν σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης σύμφωνα με τις αρχές της χώρας. Δώδεκα εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πανικός προκλήθηκε όταν έριξαν σπρέι πιπεριού μέσα στο κατάμεστο κλαμπ. Τα θύματα είναι δύο νεαροί, τρεις νεαρές και η μητέρα μιας κοπέλας, που συνόδευε την κόρη της.

    120 τραυματίες -εκ των οποίων οι δέκα σε σοβαρή κατάσταση- μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο κοντινότερο νοσοκομείο, εκείνο του Σενιγκάλια, απ’ όπου οι πιο βαριά τραυματίες διακομίστηκαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο Τορέτε της Ανκόνα.

    Το δράμα εκτυλίχθηκε γύρω στη μία τη νύχτα, την ώρα που η Ιταλία γιόρταζε την Άμωμο Σύλληψη, στη ντισκοτέκ Lanterna Azzura, όπου συχνάζουν πολλοί νεαροί, και χθες ήταν κατάμεστη με πάνω από χίλια άτομα. Το κλαμπ Lanterna Azzurra φιλοξενούσε συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta και τη στιγμή του περιστατικού μέσα στο κλαμπ εκτιμάται ότι βρίσκονταν 1.000 άτομα.

    Η πυροσβεστική ανήρτησε στο λογαριασμό της στο twitter τις πρώτες δραματικές φωτογραφίες σημειώνοντας στη λεζάντα: «Άνδρες της πυροσβεστικής έσπευσαν σε μία ντισκοτέκ. Πιθανώς λόγω της ρίψης κάποιου σπρέι νεαροί ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και δεκάδες τραυματίες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οικογένεια Κουτσολιούτσου (Folli Follie): Κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια κάθειρξη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για απάτη κατηγορούν οι ΗΠΑ την κόρη του ιδρυτή της Huawei, Μενγκ Ουάνγκζου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση και τον κρατικό προϋπολογισμό



    ΣΧΟΛΙΑ