• Κοινωνία

    Τουλάχιστον 24.000 επιβάτες θα ταξιδέψουν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά – Στο 100% η πληρότητα των πλοίων

    Πολίτες αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές

    Πολίτες αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Σε εξέλιξη από το πρωί η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια της Αττικής ενώ οι πληρότητες των πλοίων αγγίζουν το 100%.

    Σήμερα Μ. Παρασκευή, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα.

    Από το λιμάνι του Πειραιά, έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

    Δημοφιλέστεροι προορισμοί σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και προορισμοί στο βόρειο Αιγαίο.

    Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν σήμερα καλό είναι, να πηγαίνουν νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω κυκλοφοριακού φόρτου, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένη εγκύκλιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40%, ενώ γι αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50%. Από το πρωί, το λιμενικό σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση επιβατών και οχημάτων αλλά και για τη σωστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

    Καθυστερήσεις σε Αττική οδό και Αθηνών – Κορίνθου

    Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται από το πρωί η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα με χιλιάδες οχήματα να έχουν περάσει από το πρωί από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών.

    Αυτή την ώρα ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο καθώς και στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισού από Περιστέρι μέχρι ‘Αγιο Στέφανο.

    Παράλληλα, μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην Αττική οδό μετά τον κόμβο της Κηφισίας μέχρι την έξοδο της Ελευσίνας.

    Στις εθνικές οδούς τα προβλήματα εντοπίζονται στην Αθηνών-Κορίνθου όπου τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι λίγο πριν από τον Ισθμό της Κορίνθου.

    Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών-Λαμίας όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με σταθερή ροή ενώ μικρές καθυστερήσεις σημειώνονται στα διόδια Αφιδνών.

    Υπενθυμίζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων έως τις 16:00 το απόγευμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Σήμερα η κορύφωση της εξόδου του Πάσχα – Επί ποδός η Τροχαία

    Καιρός: Σποραδικές καταιγίδες και άνεμοι – Η πρόγνωση μέχρι την Τρίτη του Πάσχα

    Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα 2024



    ΣΧΟΛΙΑ