• Κοινωνία

    Το μετρό σε νέο κύμα κινητοποιήσεων: Πότε θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας

    • NewsRoom


    Nέο απεργιακό κύμα ετοιμάζουν οι δημόσιες συγκοινωνίες την ερχόμενη εβδομάδα, με τους καθημερινούς επιβάτες των μέσων να εκτιμάται ότι θα ταλαιπωρηθούν και πάλι.

    Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή.

    Η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στο μετρό για τις απεργιακές κινητοποιήσεις αναφέρει συγκεκριμένα ότι «με ευθύνη της διοίκησης των σταθερών συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ) οι εργαζόμενοι ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις».

    Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο μετρό τονίζουν ότι «εδώ και 6 μήνες δεν λαμβάνουν δεδουλευμένα, τα οποία απορρέουν από την συλλογική τους σύμβαση εργασίας. Τόσο η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, όσο και η σημερινή, έχουν υπογράψει την πλήρη εφαρμογή των υποχρεώσεών τους προς τους εργαζόμενους. Ωστόσο και ενώ το 2019 παρέρχεται, τα οφειλόμενα δεν έχουν καταβληθεί. Ζητούμε την κατανόηση του επιβατικού κοινού», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας.

    Οι προγραμματισμένες στάσεις εργασίας στο μετρό είναι οι εξής:

    -Την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9:00 το πρωί και από τις 21:00 έως το τέλος της κυκλοφορίας των συρμών.

    -Την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 έως τις 16:00 το μεσημέρι.



    ΣΧΟΛΙΑ