• Κοινωνία

    Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες κατά του αεροδρομίου της Καμπούλ

    • NewsRoom
    Αφγανιστάν: Άνοιξε το αεροδρόμιο της Καμπούλ για αποστολή βοήθειας

    EPA/STRINGER


    To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες κατά του αεροδρομίου της Καμπούλ σήμερα, σύμφωνα με ανάρτηση του Nasher News στον λογαριασμό του στο Telegram.

    «Με την χάρη του Παντοδύναμου Θεού, οι στρατιώτες του Χαλιφάτου στόχευσαν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ με έξι πυραύλους Katyusha», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των δυνάμεων των ΗΠΑ αναχαίτισαν πέντε πυραύλους που εκτοξεύθηκαν νωρίς σήμερα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε αμερικανικός αξιωματούχος.

    Σε εξέλιξη η τελική αποχώρηση των ΗΠΑ

    Η τελική αποχώρηση των ΗΠΑ από το αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι σε εξέλιξη και «το βασικό διπλωματικό προσωπικό» έχει αναχωρήσει, δήλωσε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος έφυγε νωρίτερα σήμερα από την Καμπούλ.

    Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως ο κύριος όγκος των διπλωματών έχει φύγει.

    Οι αξιωματούχοι δεν είπαν αν σε αυτούς περιλαμβάνεται ο πρεσβευτής Ρος Γουίλσον, ο οποίος αναμένεται να είναι από τους τελευταίους που θα φύγουν από την Καμπούλ.

    Η Ουάσινγκτον αναμένεται να αποσύρει όλους τους διπλωμάτες της από την Καμπούλ πριν από την αποχώρηση των τελευταίων στρατιωτών την αυριανή καταληκτική ημερομηνία.

    Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν με αερογέφυρα περίπου 1.200 ανθρώπους από την Καμπούλ χθες, Κυριακή.

    Διαβάστε επίσης

    https://www.mononews.gr/oikonomia/ethniki-trapeza-dinamiki-anakampsi-gia-katanalosi-ke-tourismo-epiveveonete-to-senario-gia-afxisi-57-tou-aep-to-2021

    https://www.mononews.gr/politics/global-politics/amerikaniko-pentagono-apo-enan-vomvisti-aftoktonias-i-epithesi-sti-kampoul-den-ipirxe-defteri-ekrixi

    https://www.mononews.gr/politics/mitsotaki-pros-tsipra-den-zitisate-pote-singnomi-gia-to-mati

     



    ΣΧΟΛΙΑ