• Κοινωνία

    Το «ευχαριστώ» των Γάλλων για τα ελληνικά Canadair

    • NewsRoom
    Το «ευχαριστώ» των Γάλλων για τα ελληνικά Canadair

    Πηγή: Twitter


    Επιστρέφουν στη βάση τους τα δύο Canadair CL-415 που διέθεσε η χώρα μας στη Γαλλία για αντιμετώπιση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς.

    Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα ελληνικά πληρώματα φωτογραφήθηκαν μαζί με τους Γάλλους προτού αναχωρήσουν για την Ελλάδα.

    Πριν από την αναχώρησή τους, στα ελληνικά πληρώματα δόθηκε από τους Γάλλους συναδέλφους τους τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθειά τους στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

    Δείτε την ανάρτηση:

    Το «ευχαριστώ» του Εμανουέλ Μακρόν

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, με την αποστολή δύο αεροσκαφών Canadair.

    Συγκεκριμένα, ο ίδιος δημοσίευσε ένα tweet στα ελληνικά: «Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή. Πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Χθες, ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας».

    «Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης. Ελλάδα και Γαλλία δίπλα-δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη!», έγραψε από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Λαμία: Ταξί παρέσυρε και τραυμάτισε 20χρονη στο κέντρο της πόλης

    Σαρηγιάννης για πτώση Antonov: Προσοχή το επόμενο διάστημα για τοξικές ουσίες στην περιοχή



    ΣΧΟΛΙΑ