• Κοινωνία

    Το χαρούμενο διαδραστικό google doodle αφιερωμένο στο swing και το Savoy Ballroom

    Google doodle

    Google doodle


    Μία ξεχωριστή αφιέρωση κάνει σήμερα η Google με το νέο google doodle που δημοσιεύει

    Μέσα από το νέο της google doodle, η Google τιμά σήμερα τον χορό swing και το θρυλικό Savoy Ballroom στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, στην αρχική σελίδα της Google μπορεί όποιος επιθυμεί να παίξει ένα διαδραστικό παιχνίδι.

    Το Savoy Ballroom έγραψε ιστορία ως ένας από τους πρώτους φυλετικούς ενοποιημένους δημόσιους χώρους στις ΗΠΑ όταν άνοιξε τις πόρτες του, εφαρμόζοντας πολιτική απαγόρευσης των διακρίσεων το 1926.

    Έτσι, στις αρχές του 20ού αιώνα, στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης στεγάστηκε κυρίως η μαύρη κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μετανάστευσαν από άλλα τμήματα των ΗΠΑ, αλλά και από την Καραϊβική.

    Εκατοντάδες χορεύαν καθημερινά, διοργανώνονταν ξεσηκωτικοί διαγωνισμοί χορευτών και ιστορικές “μονομαχίες” μουσικών, εκεί έγινε το πρώτο Aerial και από εκεί ξεπήδησαν οι πιο φημισμένοι Swing χορευτές (όπως ο Frankie Manning, Norma Miller κ.α.)

    Ο αντίκτυπος αυτής της κοινότητας ήταν διαδεδομένος σε όλο το Χάρλεμ, καθώς η τοποθεσία άνθισε μέσω της δημιουργικότητας και του πολιτισμού, με όχημα το Savoy Ballroom και τον χορό swing.

    Μάλιστα, πολλοί από τους φημισμένους καλλιτέχνες της τζαζ, συμπεριλαμβανομένων των Chick Webb, Count Basie και Ella Fitzgerald, εμφανίστηκαν live στο Savoy Ballroom.

    Ωστόσο, το 1958, το Savoy Ballroom έκλεισε τις πόρτες του για πάντα, αλλά ο διεθνής αντίκτυπός του είναι ακόμη αισθητός μέχρι σήμερα.

    Στην ιστορική τοποθεσία του, μεταξύ της 140ης και της 141ης οδού στη Λεωφόρο Lenox της Νέας Υόρκης, μια αναμνηστική πινακίδα τιμά το Savoy Ballroom και την κληρονομιά του ως το «σπίτι της πολιτιστικής καινοτομίας».

    Διαβάστε ακόμη:

    Ζόφια Στριγένσκα: Το Google Doodle τιμά μία ξεχωριστή καλλιτέχνιδα

    Αν ΜακΛάρεν: Το σημερινό Google doodle τιμά μία σπουδαία επιστήμονα

    Το εντυπωσιακό Google Doodle για την Ημέρα της Γης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ