ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Δεν πρέπει εμείς να ντρεπόμαστε, εκείνοι πρέπει».
Η Ζιζέλ Πελικό, η Γαλλίδα που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης των 50 ανδρών που κατηγορούνται ότι τη βίασαν αφού τη νάρκωσε ο τότε σύζυγός της, ανέβηκε στο εδώλιο και έστειλε ένα μήνυμα που θέλει να γνωρίζουν οι γυναίκες που έχουν υποστεί βιασμό.
«Θέλω όλες οι γυναίκες που έχουν βιαστεί να πουν: Η κυρία Πελικό το έκανε, μπορώ κι εγώ να το κάνω. Δεν θέλω να ντρέπονται πια», είπε, αναφερόμενη στο αίτημά της για ανοιχτή δίκη και για την προβολή των βίντεο με τους φερόμενους βιασμούς.
«Όταν σε βιάζουν υπάρχει ντροπή, και δεν είναι δική μας η ντροπή – είναι για αυτούς», είπε στη συνέχεια, δίνοντας δύναμη σε όλα τα θύματα βιασμών.
Η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό ανέβηκε στο βήμα μετά από αίτημα της νομικής της ομάδας να της δοθεί η ευκαιρία να απαντήσει στα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έχουν μοιραστεί μέχρι στιγμής στη δίκη.
Απευθυνόμενη στον πρώην σύζυγό της ως κ. Πελικό, η Ζιζέλ είπε: «Πώς μπόρεσες να με πρόδωσες σε αυτό το σημείο. Πώς μπόρεσες να φέρεις αυτούς τους ξένους στην κρεβατοκάμαρά μου; (…)
Ήσουν ένας στοργικός, προσεκτικός σύζυγος και δεν σε αμφισβήτησα ποτέ. Μοιραστήκαμε γέλια και δάκρυα», πρόσθεσε, με τη φωνή της να σπάει, όπως αναφέρει το BBC.
Απυθυνόμενη στο ευρύ κοινό, σημείωσε:«Το προφίλ ενός βιαστή δεν είναι κάποιος που συναντάτε σε πάρκινγκ αργά το βράδυ.
Ένας βιαστής μπορεί επίσης να είναι στην οικογένεια, ανάμεσα στους φίλους μας. Είδα έναν από τους κατηγορούμενους στο περίπτερο την περασμένη εβδομάδα που μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και στο σπίτι μου χωρίς συγκατάθεση.
Αυτός ο άντρας, ήρθε να βιάσει μια αναίσθητη, 57χρονη γυναίκα – είμαι και εγώ μητέρα και γιαγιά… Θα μπορούσα να ήμουν η γιαγιά του. Είμαι μια γυναίκα που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, και δεν ξέρω πώς μπορώ να το ξεπεράσω αυτό», συνέχισε.
Ο Ντομινίκ Πελικό παραδέχτηκε ότι στρατολογούσε άνδρες στο διαδίκτυο για να βιάσουν τη σύζυγό του, ενώ εκείνη βρισκόταν υπό την επίδραση ηρεμιστικών και υπνωτικών χαπιών που της χορηγούσε κρυφά επί μια δεκαετία.
Οι περισσότεροι από τους υποτιθέμενους βιασμούς βιντεοσκοπήθηκαν.
Η πλειονότητα των κατηγορουμένων αρνούνται ότι βίασαν τη Ζιζέλ και υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να είναι ένοχοι επειδή δεν συνειδητοποίησαν ότι ήταν αναίσθητη και επομένως δεν «ήξεραν» ότι τη βίαζαν.
Διαβάστε επίσης:
Ντόναλντ Τραμπ: Εισήλθε και πάλι στη λίστα των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου
Τζορτζ Μπάλντοκ: Δόθηκε η ελληνική ιθαγένεια στον γιο του, Τζορτζ – Τι αναφέρει το ΦΕΚ
Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις: Σε ποιους τομείς επενδύουν περισσότερο το 2024 – Έρευνα ΕΤΕπ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον ΑΘΕ
- Παύλος Ντε Γκρες: Αγόρασε και ανακαινίζει ρετιρέ σε «ιστορική» πολυκατοικία στην Ηρώδου Αττικού
- Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη για στρατιωτική ισχύ με δυναμισμό – Θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της Ουκρανίας
- Renault: «Κινεζικό» μοντέλο κόστους και ταχύτητας εξετάζει ο νέος CEO – Υποχωρεί η μετοχή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.