• Κοινωνία

    Την πρώτη πραγματική φωτογραφία μιας Μαύρης Τρύπας δημοσίευσαν οι επιστήμονες

    • NewsRoom


    Μια ιστορική στιγμή στην επιστήμη του Διαστήματος ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι επιστήμονες, οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία μιας Μαύρης Τρύπας. Ένα γεγονός που επιτεύχθηκε με συνεργασία επιστημόνων σε όλο τον κόσμο και με τη βοήθεια της ανάπτυξης της τεχνολογίας cloud.

    Η Μαύρη Τρύπα που απεικονίστηκε στη φωτογραφία που παρουσίασαν οι επιστήμονες έχει διάμετρο 40 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα και απέχει 500 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, στον γαλαξία M87 (Α της Παρθένου). Η λήψη της φωτογραφίας κατέστη δυνατή με τη χρήση μιας συστοιχίας οκτώ τηλεσκοπίων σε όλο τον κόσμο.

    Ο καθηγητής Heino Falcke του Πανεπιστημίου Radboud στην Ολλανδία, ο οποίος και πρότεινε το πείραμα, δήλωσε ότι η μαύρη τρύπας «έχει μάζα 6,5 δισεκατομμυρίων φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Ήλιου και είναι μία από τις βαρύτερες μαύρες τρύπες που νομίζουμε ότι υπάρχουν. Έχουμε μπροστά μας ένα σώμα μεγαλύτερο από το σύνολο του Ηλιακού μας Συστήματος».

    Περιγράφοντας την εικόνα, τόνισε ότι η πορτοκαλί άλως στη φωτογραφία, ένα δαχτυλίδι φωτιάς όπως το χαρακτήρισε, είναι το φως το οποίο κυρτώνεται σε σχεδόν «τέλειο κύκλο» γύρω από την Μαύρη Τρύπα.

    Η φωτογραφία της Μαύρης Τρύπας: 



    ΣΧΟΛΙΑ