• Κοινωνία

    Tι κοινό έχουν το ταμπόν, τα ξυραφάκια και το… κεμπάπ ;

    • NewsRoom


    Γιατί τα ταμπόν δεν πρέπει να θεωρούνται είδος πολυτελείας προσπάθησε να αποδείξει η βουλευτής των Εργατικών στη Βρετανία Stella Creasy χωρίς όμως να τα καταφέρει. Δίνοντας μία εξαιρετική ομιλία κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων για τον Προϋπολογισμό, η Creasy πρότεινε τροπολογία, η οποία θα καταργούσε την επιβολή φόρου 5% σε όλα τα είδη προσωπικής υγιεινής, μεταξύ των οποίων και το ταμπόν !

    Η ομιλία της όχι μόνο αποστόμωσε τους άνδρες συναδέλφους της αλλά έγινε και viral στο διαδίκτυο.

    Η βουλευτής χαρακτήρισε το φόρο αυθαίρετο λέγοντας χαρακτηριστικά :
    «H κοινωνία είναι άνιση καθώς οι ανάγκες των γυναικών δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με αυτές των ανδρών.
    Γιατί τα ξυραφάκια των ανδρών έχουν μηδενικό συντελεστή ενώ τα είδη προσωπικής υγιεινής των γυναικών δεν έχουν; Όπως έχετε το δικαίωμα να ξυρίζεστε καθημερινά και το θεωρείτε αναγκαίο για την προσωπική σας αισθητική έτσι και εμείς έχουμε το δικαίωμα να θεωρούμε αναγκαίο να διατηρούμε την προσωπική μας υγιεινή..
    Άλλο ένα παράδειγμα επίσης είναι η πίτα από το σουβλάκι. Η πίτα έχει μηδενικό συντελεστή.Το κεμπάμπ δεν έχει. Μπορεί να φάει κάποιος σκέτο κεμπάμπ γιατί δεν είναι απαραίτητη η πίτα αλλά τι νόημα έχει το κεμπάμπ χωρίς πίτα;», κατέληξε.

    Αν και το προσχέδιο του προϋπολογισμού πέρασε οριακά, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έγινε δεκτή η τροπολογία, η κυβέρνηση υποσχέθηκε πως θα επαναφέρει το θέμα…



    ΣΧΟΛΙΑ