• Κοινωνία

    Θρήνος στον Βόλο: Πέθανε η 9χρονη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, μετά από αλλεργία που εμφάνισε σε γλυκό

    • NewsRoom


    Έχασε τη μάχη για τη ζωή η 9χρονη που νοσηλευόταν από τις 24 Ιανουαρίου στην ΜΕΘ έπειτα από την αλλεργία που εμφάνισε σε γλυκό που έφαγε στο σχολείο της, βυθίζοντας στη θλίψη την περιοχή της Μαγνησίας, σύμφωνα με το taxydromos.gr.

    Το μικρό κορίτσι από το Βελεστίνο φέρεται να  έφαγε ένα κομμάτι του γλυκού, κατά την εορτή μιας συμμαθήτριάς της. Οι δάσκαλοί μάλιστα φέρεται να είχαν ρωτήσει το παιδί αν επιτρέπεται να φάει το συγκεκριμένο γλυκό, με το κορίτσι να απαντά πως έχει ξαναδοκιμάσει χωρίς πρόβλημα. Ωστόσο ένα από τα συστατικά αποδείχθηκε μοιραίο, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά άρχισε να αισθάνεται δυσφορία.

    Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς του παιδιού, το οποίο μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου.

    Επί τρεις ώρες στο Αχιλλοπούλειο, γιατροί όλων των ειδικοτήτων, προσπάθησαν να σώσουν το παιδί, το οποίο υπέστη τέσσερις φορές καρδιακή ανακοπή, μέχρι να καταφέρουν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με επίγουσα διακομιδή στο  Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη.

    Η περιπέτεια της μικρής Θωμαής συγκλόνισε τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.  Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η τοπική εφημερίδα του Βόλου,  οι γιατροί προσπάθησαν τρεις φορές να «ξυπνήσουν» τη μικρή που ήταν σε μηχανική υποστήριξη, ο οργανισμός της όμως δεν αντιδρούσε. Τελικά άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Κυριακής.



    ΣΧΟΛΙΑ