• Κοινωνία

    Θρίλερ στο «Ελ. Βενιζέλος»: Η CIA είχε στείλει επείγον σήμα προς τις ελληνικές αρχές και για πτήση της Delta Airlines

    • NewsRoom


    Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον M. A. K., 35χρονο Τούρκο υπήκοο, αραβικής καταγωγής, ο οποίος είχε κάνει αίτηση ασύλου.

    Εκτός από τις δύο πτήσεις της Emirates για Ντουμπάι και Νέα Υόρκη, η CIA είχε ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και για μία τρίτη πτήση υψηλού κινδύνου, της Delta Airlines αυτή τη φορά, επίσης με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

    Τις παραπάνω πληροφορίες είχε μεταφέρει στις αμερικανικές αρχές φίλος του Τούρκου υπηκόου και γι’ αυτό είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη.

    Ο 35χρονος είχε προσπαθήσει να λάβει βίζα για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη ως πρόσφυγας και θεωρείται ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 35χρονος είχε μπει στην Ελλάδα από την Τουρκία πριν από δυο ή τρία χρόνια και διέμενε στην Αθήνα υπό καθεστώς ασύλου. Είχε κάνει αίτηση για άσυλο και οι ελληνικές αρχές τού είχαν χορηγήσει προσωρινή άδεια διαμονής ως το 2025.

    Υπενθυμίζεται ότι, ύστερα από πληροφορίες της CIA, που αξιολογήθηκαν ως σοβαρές από την ΕΥΠ, σε πτήση της Emirates από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος επιβάτης.

    Τούρκος υπήκοος ο ύποπτος που αναζητούσε η CIA

    Στις 6 Απριλίου πέρασε από συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη και στις 13 του ίδιου μήνα βγήκε η απόφαση και αναγνωρίστηκε πρόσφυγας. Η απόφαση επιδόθηκε την 1η Ιουνίου 2022.

    Το απίστευτο θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες με επίκεντρο το «Ελ. Βενιζέλος» και τις δύο πτήσεις της Emirates: τη μία που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για Ντουμπάι και τη δεύτερη που είχε ήδη απογειωθεί από την Αθήνα, βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, αλλά η Γαλλία τής απαγόρευσε την είσοδο στο FIR του Παρισιού.

    Όλα ξεκίνησαν με το σήμα της CIA για έναν άκρως επικίνδυνο για τρομοκρατία άνδρα που πιθανότατα θα επέβαινε σε κάποια από τις δύο πτήσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω άνδρας διαμένει στην Αθήνα υπό καθεστώς Ασύλου και είχε κάνει αίτημα για να του χορηγηθεί βίζα για να ταξιδέψει στην Αμερική όπου διαμένει η οικογένειά του.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος φίλος του φέρεται να επικοινώνησε είτε με τις αμερικανικές είτε με τις ελληνικές αρχές και να υποστήριξε ότι πρόκειται για τρομοκράτη ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει τρομοκρατικό χτύπημα σε κάποιες από τις εν λόγω πτήσεις.

    Εκτός όλων των άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για προσωπική διαφορά ανάμεσα στο άτομο που υποστήριξε στις αρχές τα περί τρομοκρατικής δράσης και τον άνδρα τον οποίο έψαχναν οι αρχές χθες στα δύο αεροπλάνα της Εmirates αλλά δεν βρήκαν.

    «Η πορεία του αεροπλάνου»

    Εν τω μεταξύ, τη δική του μαρτυρία για το θρίλερ της πτήσης της Emirates προς Νέα Υόρκη, με τη CIA να μιλά για υπόπτο άτομο αραβικής καταγωγής, έδωσε ο επιβάτης Γιάννης Σπυριδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Όπως είπε «υπήρξε μία ενημέρωση από το προσωπικό ότι επιστρέφουμε στην Αθήνα. Στην αρχή πιστεύαμε ότι δεν είχαμε ακούσει καλά την ανακοίνωση, στη συνέχεια το προσωπικό μας ενημέρωσε ότι όντως θα επιστρέψουμε. Δεν είχαν πει τον λόγο στην αρχή. Είχαν πει πως απλά πρέπει να επιστρέψει το αεροσκάφος στην Αθήνα. Μετά από προσπάθειες δικές μας είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τον εναέριο χώρο της Γαλλίας».

     Αν και, όπως δήλωσε, «δεν υπήρξε ιδιαίτερη αναστάτωση, απλά άρχισε να υπάρχει ένα περίεργο κλίμα καθώς όλοι αναρωτιόμασταν τι συμβαίνει», στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «υπήρξε ανησυχία μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο «επειδή είχαμε μόνιτορ μπορούσαμε να δούμε όλη την πορεία και καταλαβαίναμε πως ακολουθούσε μία τρελή πορεία».

    «Κάποια στιγμή καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Φανταστείτε ότι μέχρι και το ίντερνετ που κάποιοι είχαμε πληρώσει για την πτήση, απλά διακόπηκε. Δεν είχαμε ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ στο αεροσκάφος» συμπλήρωσε ο ίδιος.

    Περιγράφοντας τι συνέβη όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», ο κ. Σπυριδάκης είπε ότι «ανακοινώθηκε ότι θα γίνει η αποβίβαση των επιβατών, μόνο όσων επιβιβάστηκαν από την Αθήνα, γιατί το αεροπλάνο είχε έρθει από Ντουμπάι στην αρχή. Υπήρχαν αυτοκίνητα της ασφάλειας του αεροδρομίου, υπήρχαν και κάποια της αστυνομίας, αλλά ήταν πολύ ομαλή η μετάβαση μας από το αεροσκάφος στο λεωφορείο. Μας ξαναέγινε έλεγχος στα διαβατήρια και στα προσωπικά μας αντικείμενα και στις αποσκευές».

    «Εμείς καθαρή εικόνα του περιστατικού είχαμε όταν προσγειωθήκαμε πλέον, ανοίξαμε τα κινητά μας και μέσω των social media καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται» κατέληξε ο επιβάτης της μιας από τις πτήσεις της Emirates για την οποία σήμανε συναγερμός το απόγευμα της Τετάρτης διευκρινίζοντας ότι αν και αρχικά τους είπαν ότι θα αναχωρήσουν προς Νέα Υόρκη σήμερα, Παρασκευή, στις 20:00, «ανακοινώθηκε πως θα φύγουμε με αυτή των 17:20».

    Διαβάστε επίσης

    Θρίλερ με πτήσεις της Emirates: Τούρκος υπήκοος ο ύποπτος που αναζητούσε η CIA



    ΣΧΟΛΙΑ