• Κοινωνία

    Θρίλερ με την τύχη των τριών επιβατών του ελικοπτέρου που συνετρίβη στον Πόρο (pics & video)

    • NewsRoom


    Ιδιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Πόρου.

    Δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πολιτικό ελικόπτερο που στις 15:40 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότιας της εισόδου στο λιμάνι του Πόρου.

    Στο σημείο έχουν εντοπιστεί συντρίμμια ενώ κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

    Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών του ελικοπτέρου ενώ στην περιοχή βρίσκεται πλωτό του λιμενικού και πραγματοποιεί έρευνες ιδιώτης δύτης. Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

    Μιλώντας στο CNN Greece, ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Δημητριάδης εξήγησε πως το ελικόπτερο βρισκόταν σε χαμηλή πτήση, παρότι είναι γνωστή η ύπαρξη των καλωδίων, εκφράζοντας και την απορία του κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο.

    «Αυτή τη στιγμή το νησί δεν έχει ηλεκτρικό. Δεν γνωρίζουμε πόσοι ήταν οι επιβάτες στο ελικόπτερο. Γίνονται έρευνες χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιος μέχρι στιγμής» σχολίασε.

    «Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ για την πτώση του ελικοπτέρου.

    «Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ακόμηπρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

    Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν να πέσει το ελικόπτερο στη θάλασσα περιέγραψε ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Στρατηγός, μιλώντας στον δημοσιογράφο του OPEN TV, Δημήτρη Φρέσκο. Επιβεβαίωσε ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ και ότι δεν υπάρχει κανείς επιζών.

    «Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους», είπε ο πρώην δήμαρχος του Πόρου, ο οποίος τόνισε ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως στο νησί επικρατεί γενικό μπλακ άουτ.



    ΣΧΟΛΙΑ