• Κοινωνία

    Θρίλερ στο «Ελ. Βενιζέλος»: Επέστρεψε συνοδεία μαχητικών πτήση της Emirates μετά από ενημέρωση της CΙΑ για ύποπτο επιβάτη (upd)

    • NewsRoom


    Αναστάτωση επικράτησε με δύο πτήσεις αεροσκαφών της Emirates από το  «Ελευθέριος Βενιζέλος» ,  έπειτα από σήμα της CIA προς τις Ελληνικές Αρχές για ύποπτο Άραβα που επιβαίνει σε κάποια από αυτές.

    Στο αεροδρόμιο βρέθηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που πραγματοποίησε ελέγχους, χωρίς ωστόσο τελικά να βρεθεί ο ύποπτος, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

    Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη, η πτήση Emirates EK210  με αεροσκάφος τύπου Boeing 777 επρόκειτο να αναχωρήσει από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό το Ντουμπάι στις 17:55 το απόγευμα. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος κανονικά, οι πόρτες έκλεισαν και το αεροσκάφος τροχοδρόμησε προς το διάδρομο απογείωσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο κυβερνήτης ειδοποίησε τους επιβάτες ότι έπρεπε να επιστρέψει πίσω λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν το αεροσκάφος έφτασε και πάλι στο χώρο στάθμευσης, οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί τις αποσκευές τους.

    Ωστόσο, αντί να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία που θέλει τους επιβάτες να πηγαίνουν απλά προς την αίθουσα αναμονής, οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό αστυνομικό έλεγχο (αναγκάστηκαν να βγάλουν μέχρι και τα παπούτσια τους) παρουσία δεκάδων αστυνομικών με πολιτικά.

    Παράλληλα, στο αεροδρόμιο αναγκάστηκε να επιστρέψει και η πτήση ΕΚ 209 της Emirates, που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα, με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Η συγκεκριμένη πτήση, βρισκόταν ήδη πάνω από τη Σαρδηνία , όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους το αεροπλάνο και έτσι αυτό επέστρεψε στην Αθήνα, τόπο εκκίνησης του δρομολογίου.

    Το αεροπλάνο, τύπου Boeing 777, άλλαξε διαδρομή και πήγαινε μόνον πάνω από τη θάλασσα, αποφεύγοντας να πετάξει πάνω από τη στεριά.

    Η πτήση ΕΚ 209, με 228 επιβάτες -ανάμεσά τους ένα βρέφος- και 18μελές πλήρωμα, από την ώρα που μπήκε στον εθνικό εναέριο χώρο, συνοδευόταν από δύο F16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που απογειώθηκαν στις 21:09 από τη βάση της Σούδας.

    Διαβάστε επίσης

    Ειδικό Δικαστήριο-Παπαγγελοπουλος: «Επίορκοι οι κατήγοροι εισαγγελείς»



    ΣΧΟΛΙΑ