• Κοινωνία

    Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: «Έφυγε» ο Αναστάσης Δαφνής – Όλα ξεκίνησαν από ένα δόντι

    • NewsRoom

    Αναστάσης Δαφνής


    Τραγικός επίλογος γράφτηκε το πρωί του Σαββάτου για τον μόλις 30 ετών Αναστάση Δαφνή, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, σκορπίζοντας την θλίψη στην οικογένειά του, αλλά και σε όλους όσοι τον γνώριζαν.

    Μία απλή επέμβαση σε ένα δόντι κατέληξε να γίνει ο εφιάλτης του νεαρού δημοσιογράφου, που έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από 2,5 μήνες.

    Το χρονικό της τραγωδίας

    Η τραγική περιπέτεια του Αναστάση ξεκίνησε μετά από μια επίσκεψη σε οδοντίατρο, για ένα δόντι που χρειαζόταν θεραπεία. Από μία τοπική επέμβαση ρουτίνας, ο Αναστάσης Δαφνής κατέληξε στο κρεβάτι της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο», όπου εισήχθη εσπευσμένα στις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

    Μετά την επέμβαση στο δόντι του, ο νεαρός παρουσίασε ξαφνικά μία μεγάλη μόλυνση, η οποία οδήγησε, με τραγικό τρόπο, σε πολυοργανική ανεπάρκεια, με τον ίδιο να εισάγεται εκτάκτως στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

    Αναστάσης Δαφνής

    Έκτοτε, δεν ξύπνησε ποτέ και ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα. Η κατάστασή του ολοένα και επιδεινωνόταν, με αποτέλεσμα να καταλήξει το πρωί του Σαββάτου, σκορπώντας την θλίψη στην οικογένειά του.

    Οι γιατροί έπεσαν πάνω του και έκαναν τα πάντα για να τον σώσουν. Οδηγήθηκε στο χειρουργείο 14 φορές, με την εικόνα της μητέρας του, που δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό του, άγρυπνο φρουρό δίπλα του στο νοσοκομείο.

    Ο νεαρός δημοσιογράφος πάλεψε για την ζωή του, όμως όλα ήταν εναντίον του.

    Άντεξε 77 ημέρες, αλλά δεν τα κατάφερε στην πιο δύσκολη και άνιση μάχη μια σύντομης διαδρομής, η οποία ήταν γεμάτη από χαρούμενες στιγμές.

    Αναστάσης Δαφνής

    Όλοι όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για ένα θαυμάσιο παιδί, πολύ εργατικό, που αγαπούσε ιδιαίτερα τη δουλειά του ως δημοσιογράφος, ήταν πάντοτε χαμογελαστός και φιλικός προς όλους.

    Το σοκ της εισαγωγής του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τους ανθρώπους που τον ήξεραν ήταν τεράστιο και πολλοί έσπευσαν να κάνουν ό,τι μπορούσαν για να γίνει καλά.

    Γιόρτασε τα τελευταία του γενέθλια την περασμένη Τετάρτη, σε καταστολή, λίγα 24ωρα πριν επέλθει το μοιραίο και πρόλαβε να κλείσει τα τριάντα του χρόνια.

    Το Σάββατο το πρωί, η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει και ο Αναστάσης Δαφνής έφυγε, χωρίς να προλάβει να ζήσει όσα επιθύμησε και του άξιζαν.

    Αναστάσης Δαφνής
    Λίγες ώρες μετά, η οικογένειά του τον αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

    «Καλό ταξίδι Αναστάση…Μετά από πολύμηνη μάχη για τη ζωή του, ο αγαπημένος μας Αναστάσιος Ευάγγελος Δαφνής κατέληξε το πρωί του Σαββάτου 16/5/2020.

    Ο Αναστάσης έφυγε από τη ζωή, όμως μένει και θα μένει πάντα δίπλα μας, σε κάθε χαμόγελο που μας πρόσφερε και σε κάθε όμορφη στιγμή που μας χάρισε. Έζησε τη ζωή του στο έπακρο, με τους δικούς του κανόνες και την ευχαριστήθηκε πραγματικά. Μπορεί η πορεία του δίπλα μας να ήταν σύντομη, ήταν όμως γεμάτη γέλια, χαρά και αγάπη.

    Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη που μας προσφέρετε και την αγάπη που του δείξατε.

    Η επαγγελματική ζωή του Αναστάση ήταν πολύ συχνά μπροστά στις κάμερες, όμως σε αυτή τη δύσκολη περίοδο θα θέλαμε την κατανόηση, τη διακριτικότητα και το σεβασμό σας στο πένθος μας. – Η οικογένεια του».

    Αναστάσης Δαφνής



    ΣΧΟΛΙΑ